KLIIMASTREIK!

Ühel pĂ€eval, paar nĂ€dalat enne Rootsi parlamendivalimisi, otsustas 15-aastane rootsi neiu, Greta Thunberg, et ei lĂ€he ennem kooli, kui valitsus otsustab kliimamuutuste vastu tĂ”siseid samme astuda. Kolm nĂ€dalat jĂ€rjest istus ta iga ilmaga koolipingi asemel parlamendihoone ees ja nĂ”udis muutust. PĂ€rast valimisi on ta streikinud igal reedel. Praeguseks on reedesed streigid levinud ĂŒle maailma.Info: Delfi.ee

Ühel pealtnĂ€ha tavalisel reedel otsustati vabatahtlike algatusel ka Eestis sÀÀrane streik korraldada. Koolis oli kolmapĂ€eval teadetestendil teemakohane plakat.Tallinnas koguneti Toompea lossi ette ning Tartus Raekoja platsile. Tallinnasse tuli Ă”pilasi isegi Kuressaarest! Osalejaid oli mitu tuhat. Meie koolist olid vanemad Ă”pilased kohal. Peeti kĂ”nesid nii korraldajate kui ka osalejate poolt. Paljudel olid kaasas plakatid, et nĂ€idata, mis neil öelda on. Tehti ka inimlaineid.

Aga mida tegi meie klass?Toompeale meist keegi ei lĂ€inud, aga kaasa elasime me kĂŒll! Söögivahetunnil ĂŒhiskonnaĂ”petuse klassi jĂ”udes avanes vaatepilt tahvlile, millelt oli nĂ€ha otseĂŒlekannet kliimastreigist Toompea lossi ees (AitĂ€h Ă”petaja Heli Ahunale, kes selle tahvlile pani!). KĂ”ik sĂ€ttisid end mĂ”nusalt istuma. KĂ”nesid kuulates rÀÀkisime ka oma arvamustest globaalse soojenemise kohta. Inimlainete ajal, kui laine kaamera poole tuli, otsustasime lainest osa saada ja moodustasime endist inimlaine.

Tunnis rÀÀkisime, kuidas saaksime meie olukorda paremaks muuta ja alustasime uue teemaga “Töö ja tarbimine”.

-KrÔÔt

Foto: delfi.ru

Lisa kommentaar