Võit tuli dopinguta!

Teisipäeval, 2. veebruaril sõitsime paralleelklassidega Kõrvemaale suusatama ja õppimisest ajusid tuulutama. Kohale jõudsime kella kümne paiku. Arvestades seda, et eesti rahva keskmine inimene on teisipäeva hommikuti töölaua taga, oli Kõrvemaal peale meie talvitamas vaid paar inimest. Kui vanaema tehtud lihapirukad ja kuivad sokid olid telki hoiule antud, panime suusad jalga, et rada sisse õnnistada. Kõigepealt ootas meid ees soojendus ja siis teatevõistlus. Teatevõistluse meeskonda kuulus 3 poissi + 3 tüdrukut. Meie klassi esindasid Jan, Oskar, Kaspar, Anni, Birgit ja Mila. Võistlussõitu alustas Anni, kes küll polnud mitu aastat suusatanud, kuid siiski libises tema suusk kiiresti. Lõpuspurdi tegi meie klassi suusatamise au ja uhkus Oskar. Jõuad vaevalt öelda “dopinguskandaal” ja Oskaril juba 800 meetrit seljataga. Kuulujuttude kohaselt edastasime paralleele lausa kolme minutiga!

Peale teatevõistlust läks igaüks omas tempos pikemale suusarajale. Kahjuks oli meil aega ja üldist suusaoskust liiga vähe, et meid lubataks 19km pikkusele rajale. Enamasti suusatati 3- ja 5-kilomeetriseid ringe. Kõrvemaa suusaradade talvine metsamaastik läheb küll selle talve ilusaimate mälupiltide hulka.

Kui suusk ei tahtnud enam libiseda, läksid paljud tasuta tuubisõidule Kõrvemaa kelgunõlvadele. Just nendel nõlvadel üritasid meie klassi poisid tuubisõidu rekordit teha: Palvetame, et see link töötaks!

Peale kelgutamist ja suusatamist oli aeg energiavarusid täiendada. Üks hea rasvane ja KUUM frikadellisupp leivaviiluga oli suusapäeva lõpetuseks nagu kirss tordil. Supp oli nii kõrvetavalt kuum, et mõned panid supi sisse jahutavat lund. Järgmisel päevalgi andis kõrvetada saanud keel koolisööklas tunda.

Bussiga tagasi Tallinnasse jõudes ei ole midagi kahetsusväärsemat, kui mõelda, et järgmine suusapäev on alles järgmisel aastal. Kohtumiseni!

Huvitavaid tähelepanekuid suusapäevast:

  • 5km rajal võis tähelepanelik suusataja märgata Karl-Ustavit Märteni ja Mathiase valvsa pilgu all keset rada päikest võtmas
  • Oskar suusatab nagu välk
  • Tuule suusatas kolm numbrit suuremate suusasaabastega ja isa suuskadega
  • Chris lürpis näljaselt suure lusikatäie suppi, enne kui ta aru sai, et see on KUUM
  • Mati Alaveri mainiti vähemalt korra
  • Peale edukat suusapäeva paneks kesklinnaski suusad alla

Kommenteerimine on keelatud.