Kanuumatk Salatsi jõel ja Valgeranna seikluspark

Tallinn

Alustasime kell 8.00 Otsa tänavalt kahe mikrobussiga. Katus lasi läbi, aknad lasid läbi, ruumi ei olnud, bussijuht ei teadnud, kuhu ta sõidab, lasti halba muusikat, tehti halba nalja, bussis polnud õhku ning õpilaste põlved kasvasid kokku (humoorikas osa).

Pärnu Bite Stop

Umbes 9.30 jõudsime Pärnusse. 7.b ostis poe tühjaks ja vetsud olid umbes.  Joosep ostis võlts Starbucksi kohvi kolme euro eest.

Kusagil Läti mõisapargis ja jõel

Kohtusime onu Aivari ja Kaleviga. Kõndisime hetke jõe ürgorus ning rabelesime rippsillal.  Tegime kiire kuiva trenni ning asusime teele. Paarikümne sekundi pärast ujus juba Armini paatkond, kanuu tagurpidi. Esimene peatus oli liivakivipaljandi juures, mis oli kroonitud Läti ilusaimaks. Tegime jalutuskäigu paljandil, käisime koobastes ja avastasime puidust kujusid. 4 kilomeetrit hiljem leidsime end lõkkeplatsilt. Onu Kalev tegi pulbrist kartuliputru ning teised nautisid külakiike. Järgmisena peatusime Baltimaade suurima laekõrgusega liivakivikoopas. Saunani oli veel 6 kilomeetrit.

Saun

Esimesena jõudis sauna juurde Luca paatkond, sest neil oli vaieldamatult kõige parem tüürimees (Luca). Sauna juures pesime kanuusid, käisime saunas ja peaaegu kõik harrastasid vettehüppeid, grillisime ning jõime teed. Hiljem sai kringlit. Kell 12 oli öörahu. Õpetaja sai kurjaks.   Järgmisel päeval ärkas keegi varem üles ja suutis kõik teised ka üles ajada, mis tähendas, et meil oli kaks ja pool tundi kauem vaba aega. Õpetaja tegi hoole ja armastusega meile putru, mis kõigile maitses, ja tegime ka võileibu kaasa.  Pakkisime asjad ja liikusime bussi juurde. Seekord olime saanud suure bussi, kuid siiski puudus seal korralik konditsioneer ja radiaatorid oli põhjas, mis tegi olemise väga palavaks neile, kes olid ennaast tagumistele istmetele sättinud.

Pärnu/Valgeranna

Valgerannas alustati ohutuskursusega. Seikluspargis sai teha erinevaid närvikõdi pakkuvaid tegevusi. Mõned nendest on vabalangemine, trossiga puu otsast alla sõitmine, tarzanihüpe ja teised. Paar julgemat läksid ka viimasele, kõige raskemale rajale. Peale intensiivset ronimist olid kõigil kõhud tühjad ning otsustasime minna McDonaldsisse keha kinnitama. Pärast liikusime tagasi Tallinnasse ja kohale jõudes olime õnnelikud ning väga rahul selle reisiga.

Kommenteerimine on keelatud.