7. kl loodusainete õppepäev

Päev algas kogunemisega Harku metsas. Kõigepealt mõõtsime rühmadega oma sammupaari pikkused  ning siis asusime teele.
Kõndisime üsna pikka aega ning vahepeal korjasime ettenähtud taimi ja kuulasime linnulaulu. Lõpuks jõudsime 1. punkti, kus ootas meid juba Piret Karu. Seal pidime hakkama joonestama kaarti, mõõtma puu kõrguse ja uurima puu taimkatet. Vahepeal ka filmiti meid.
Seejärel liikusime edasi teise vaatluspunkti, kus olid õpetajad Tiina Talvi, Andrus Kangro, Martin Saar ja Mart Kuurme. Kõige huvitavam ülesanne oli meie arvates vee voolukiiruse mõõtmine. Peale seda hakkasime me läbima teed, mille pidime ära mõõtma oma sammupaariga.
Siis tuli kõige lõbusam ülesanne – kalapüük. Tegelikult me püüdsime veest putukaid, keda oli võimatu kätte saada ning seetõttu veetsime seal üsna pika aja. Seejäral hakkasime läbima pikka rabamatka (või vähemalt nii see tundus). Korjasime sellel teekonnal ka palju rabataimi ning suutsime mõned korrad isegi kukkuda. PPP – puhkepausid puudusid, aga polnud hullu, sest meil vedas väga ilmaga. Orienteeruda aitasid meil roosad lipikud. Putukaid oli metsas väga palju, õnnestus isegi näha konni. Kahjuks seekord jäid banaanid (marjad), ahvid ja elevandid nägemata, samuti kaelkirjakud ja ninasarvikud. Loodame, et järgmine kord matkame kuskile, kus saame ka neid ülalloetletud imetajaid/olendeid kohata.
Viimasesse punkti jõudes olime surmväsinud, kuid siiski hakkamist täis, et teekond edukalt lõpetada. Pidime täitma viimased ülesanded ja rühma poolt korjatud taimed ning kivimid esitama. Kui see oli tehtud, liikusime lõpuks edasi, kuni jõudsime Piret Karuni, kus me rääkisime enda grupi koostööst ning andsime ära oma õpimapi. Sellega oligi meie päev lõppenud.
Meie arvates oli päev küll väsitav, aga samas lõbus ning sai meelde tuletada õpitud teemasid.

Kommenteerimine on keelatud.