“Pilvede värvid”

Kohe uue kooliaasta alguses rõõmustas meid kõiki uudis, et juba mõne nädala pärast saame minna Estonia kontserdisaali vaatama lavastust ,,Pilvede värvid”. Etenduse heliloojaks on Reaalkooli vilistlane Rasmus Puur, kes oma tiheda graafiku kõrvalt leidis aega tulla ka meie klassile rääkima ooperi kirjutamisest ja oma tööst üldiselt.

19. septembril seadsidki meie kooli 8.-12. klassid sammu naaberhoone poole Rahvusooper Estoniasse ja nägime ära teose peaproovi, kolm päeva enne ametlikku maailmaesietendust 22. septembril. Jaan Kruusvalli samanimelisel näidendil põhinev ,,Pilvede värvid” jutustab loo sündmustest Eestis Teise maailmasõja ajal: oma riigi eest seismine, Nõukogude võimu eest peitumine, välismaale põgenemine. Etenduse lavastajaks oli Roman Baskin ning libreto autoriks Laur Lomper.

Pärast etendust teiste arvamust küsides ei öelnud absoluutselt ükski inimene, et etendus ei oleks meeldinud ning tundus, et kõik jäid teatrikülastusega väga rahule!

 

– Martin

Kommenteerimine on keelatud.