Taani päev

17. märts on Tallinna Reaalkoolis ja Tallinna Kesklinna Põhikoolis Taani päev.
2014. aasta sügisest alustas Tallinna Reaalkool koostööd Taani Viborgi Katedralskolega. Esmalt külastas Tallinna Reaalkooli Taani ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Stine Isaksen, kes andis ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Madis Somelariga Reaalkooli noortele ühise ühiskonnaõpetuse tunni, järgnes koostöö II maailmasõja sündmuste õpetamisel. Kahe kooli õpilasesinduste ettepanekul otsustati korraldada Tallinna Reaalkoolis ja Tallinna Kesklinna Põhikoolis Taani päev ning Viborgi Katedralskoles Eesti päev. Taani päeva raames viivad PEK-i ja REK-i õpilased läbi ainetunnid algklassidele, kus tutvustatakse Taani ajalugu, kultuuri, geograafiat, sümboolikat, riigi olulisi poliitikuid. 5.-12. klassi õpilastele toimuvad viktoriinid ning ehitatakse Legoland. 5.-6. klasside õpilased esitavad Hans Christian Anderseni muinasjuttude ainetel lühinäidendeid.

Lisa kommentaar