Haapsalu 2.06 2010

Kolmapäeval 2.juunil käisime klassiga Haapsalus ekskursioonil. Kõigepealt tutvusime koos giidiga Haapsalu Piiskopilinnusega. Linnuses nägime igasuguseid vanu huvitavaid asju, ära sai nähtud ka linnuse kirik, ristimiskabel, kellatorn ning alkeemia tuba. Peale seda vaatasime veel linnuse juures ringi ning siis suundusime promenaadile. Mööda promenaadi käies tutvustati meile kuursaali, Tšaikovski pinki, ja palju muud põnevat. Edasi sõitsime Eesti raudteemuuseumisse, kus meid võttis vastu uus giid ja “jaamaĂĽlem” (nukk, kes meid pidevalt tervitas). Vaatasime vanu raudtee töötajate varustusi kui ka erinevaid fotosi ning vanaaegset piletikassat. Muuseumis sees kõik ära nähtud läksime välja perroonile(muuseas perroon oli omal-ajal Eurropa pikim kaetud perroon). Seal saime käia rongi rööbastel ning vaadata nii auruvedurisse kui ka elektrirongi.

 Peale seda läksime sööma ning veel peale seda oli meil vaba aega et iseseisvalt mööda linna ringi kolada või siis bussi juures oodata.

Varsti istusimegi juba bussis ja sõitsime Tallinna poole. Ma arvan, et ekskursioon oli enamikele huvitav ning kõik said üht-teist kõrvataha panna.:)

Kirjutas Katariina.

Lisa kommentaar