Klassireis Tšehhimaale

2. juunil kogunesime kõik koos värskete muljetega füüsika eksamilt uuesti kooli juurde kokku. Seadsime ennast mugavasti  bussi sisse ning humoorika reisijuhi poolt tehtud tervituskõne järel algaski meie pikk sõit. Siiski tehti esimene peatus juba Pääskülas, kus meiega liitus Karl. Peatused tehti ka Eesti-Läti piiril ning traditsioonilises peatumiskohas Leedus loomaaed-restoranis, kus sai kõhu täis süüa ning istuvat mõmmikut vaadata. Ülejäänud päev möödus suuremate juhtumisteta, bussis kuulati muusikat, mängiti malet, loeti raamatut või magati terve tee. Terve öö kulus Poola läbimiseks, tavapäraselt pidi ka paar korda ummikutes istuma.

Kirik nr. 2

Kirik nr. 2

Reisi teisel päeval tehti algust ekskursiooni kultuurilise poolega. Külastasime kahte kirikut: üks neist oli omapärase sisekujundusega, kus oli munkadel olnud liiga palju vaba aega ning määratul hulgal inimluid. Teine kirik oli nagu üks kirik ikka, suur ja uhke.

Pärastlõunal jõudsime oma sihtpunkti Prahasse. Peale hostelisse sisseseadmist oli ülejäänud õhtu aega linnaga lähemat tutvust sobitada. Mõned proovisid kohalikku kööki, teised eelistasid hosteli vastas olevat McDonalds’it või läheduses asuvat KFC-d.

Neljapäev oli meie reisi kõige tegusam päev. Hommikul saime osa linnaekskursioonist, jalgsi läbisime kõik tähtsamad Praha vaatamisväärsused. Minule jäid kõige enam meelde ajalooline keskväljak ning kaunis Karli sild.

Vaade sillalt sillale

Vaade sillalt sillale

Linna uudistamas

Linna uudistamas

Linnaekskursioon kestis umbes lõunani ning ülejäänud päev oli vaba kavaga. Käidi šoppamas, külastati restorane või veedeti niisama hostelis aega. Hiljem saadi osa Praha ööelust, nii Ida-Euroopa suurimas ööklubis kui ka mujal.

Vaade linnusemüürilt

Vaade linnusemüürilt

Järgmisel hommikul oli tarvis asuda tagasiteele. Enne riigist lahkumist külastasime ka ühte keskaegset lossi, milleks ronisime mööda külatänavaid mäe otsa. Enne ekskursiooni algust sai ka natukene hinge tõmmata ning me kasutasime seda aega grupipildi tegemiseks. Kuigi giidi kirjeldused jätsid kohati soovida, oli siiski põnev näha lossi seestpoolt ning sai hea ettekujutuse keskaegsest ülikuelust.

Seal leidiski lõpu meie reisi kultuuriline osa ning ülejäänud reis möödus suuremate vahejuhtumiteta bussis, kus kõigi mõtted olid juba kodus ja suvevaheajas. Usun, et meie klass jäi selle reisiga rahule ning Prahast ja mujalt saadi huvitavaid kogemusi ja häid mälestusi.

Lisa kommentaar