Käisime linnas kolamas, Raeapteek ja Ajaloo muuseum

19. jaanuaril läksime kahe grupina, üks grupp meie klassijuhata Reet Variku ja matemaatika õpetaja Riin Saarega, vanalinna ja kahte muuseumisse, mis olid seotud meie kohustusliku kirjanduse “Mardileib”.

Raeapteegis saime teada, kuidas apteekrite elu käis ja nägime ka vanaaegsete ravimite koostisosi, nagu nahkhiire veri, ükssarvikusarve pulber ja kuivatatud siilid. Saime teada palju ka apteegisisemuse kohta, nagu mida tähista madu peekriga ja miks on kaks pudelit- üks punase ja teine sinise vedelikuga aknal. Meile räägiti tähtsate apteekrite suguvõsade kohta ja lõpus saime ka ise mardileiba ehk martsipani valmistada.

Ajaloo muuseumis saime veel rohkem teada pigem apteekrite suguvõsade kohta, panime ka kokku pusled ja pidime arvama ära, mida on pusledel kujutatud ning läksime keldri korrusele, kus saime täpselt teada mis need on ja milleks nad mõeldud on. Seal räägiti ka meile elust linnas ja sellest, mis oli varem seal muuseumi asemel, lõpus jäi ka aega ise ringi vaadata.

pildid: Leene Juurma, Riin Saar ja Reet Varik, tekst: Leene Juurma

Kommenteerimine on keelatud.