Klassiga Tartus

KĂ€isime pĂŒhapĂ€eval koos 6.b klassiga Tartus Ahhaa keskuses ja teatris. SĂ”itsime koos bussiga Tartusse Ahhaasse, kus meile alguses korrati ĂŒle reeglid ja siis saime ise edasi uudistada. Seal oli ka ajutine nĂ€itus spordist, kus sai joosta, palli mĂ€ngida ja muud toredat teha. Samuti saime proovida Ă”hujalgratast, liikuvat ronimisseina, peegli labĂŒrinti ja palju muid lahedaid muuseumi eksponaate. SĂ”ime lĂ”unat Ahhaa kohvikus Newton, kus oli vĂ€ga maitsev toit.
Peale Ahhaad suundusime edasi Tasku keskusesse, et osta endale head ja paremat ning niisama ringi uurida. Ja siis seadsime sammud Tartu vanalinna poole, kus rÀÀgiti meile natuke Tartu ajaloost, L. Koidulast, J. V. Jannsenist, Gustav Adolfist, H. Treffnerist ja Tartu Ülikoolist. JalutuskĂ€iguga jĂ”udsime Vanemuise teatrisse ja algas etendus ,,Vennad LĂ”visĂŒdamed”. See rÀÀkis kahest vennast, kes satuvad peale surma Nangijaalasse Kirsiorgu, aga seal olles said nad teada, et Kibuvitsaorus valitseb kurjus ja Kirsioru elanikud pidid minema appi, et vabastada Kibuvitsaorg kurjusest. Lavastuse lĂ”puks said nad sellega hĂ€sti hakkama lĂ€bi lahingu ja tĂ€nu Joonatan ja Korp LĂ”visĂŒdamele. Etendus oli vĂ€ga huvitavalt lahendatud ja vaatajale pĂ”nev vaadata. Peaosades mĂ€ngisid Oskar Seeman ja Kaarel Pogga.
Oli vÀga tegus ja avastamist tÀis pÀev, mis oli meile hariv ja tore klassireis ja mida vÔiks veel korrata.

Teksti kirjutas Marta Johanna

Kommenteerimine on keelatud.