Arhitektuurimuuseumis käik

Natukene enne suve lõpu saime lõpuks minna Arhitektuurimuuseumi, kuna koroona pärast ei saanud me varem käia. See asub vanas Rotermanni soolalaos. Meie külastasime näitust „Uuri ruumi“, see asus keldris. Ruumi sisse astudes oli põrandal peegelklaas ja näha oli seintel valguse muutumist, mis tegi ruumi veel huvitavamaks. Me kõndisime peeglist üle vaadates alla. Siis räägiti meile natukene selle maja ajalugu ja ka infot mida me teeme. Peale seda kõndisime läbi „lintide metsast“ silmad kinni. Kui see oli läbitud said osad minna ühe kera sisse ja nende ülesanne oli kuulata mis me räägime ja saada hakkama kera sees. Kas sa teadsid, et selle pärast ei ehitata maju kera kujulisi kuna seal oleks raske liikuda ning häält on ka halvasti kuulda. Nüüd saime hakata mõistatama, mis pinnasematerjal on kotide sees. Proovisime ka kõik ühte väiksesse ruumi ära mahtuda ja nuusutasime erinevaid lõhnasid, mis võivad olla toas. Lõpuks ronisime läbi torude vahelt ja rääkisime, mis on „maja vereringe“. Kui näituse osa sai vaadatud saime veel natuke aega muuseumis ringi vaadata ja siis oli koolipäev läbi. Ma usun, et kõik said uusi häid teadmisi, mida võib edaspidi vaja minna.

 

Jutu kirjutas Oliver

Kommenteerimine on keelatud.