Eesti Loodusmuusemis nahkhiiri ja kivimeid uurimas

25. novembril käisime Eesti Loodusmuuseumis kahes programmis. Klass jagati kahte rühma, üks läks alguses nahkhiirteprogrammi, kivimite programmi.
Nahkhiirte programmis oldi alguses ruumis, mis immiteeris metsa. Ruumi nurgas oli tore mäng. Programmi läbiviija rääkis seal meile nahkhiirte kohta ning testis ka meie olemas olevaid teadmisi. Edasi viis ta meid teise ruumi, mille taga nurgas oli tore kitsas kamber. Programmi läbiviija andis meile töölehe nahkhiirte kohta, milles oli paar ĂĽlesannet “nahkhiire kõrva” või “nahkhiire kindaga”. Pärast seda tuli minna kivimite programmi, aga sinna minekuks oli tarvis oodata. Sellel ajal viibisime me toas, kus sai vaadata projektorist tulevat filmi Läänemere kohta. Film ise oli kahtlane, 3D animeeritud ja seal ujus ringi mingi ere roosa kala, kellega koos suples ĂĽks hĂĽljes.
Kivimite programmis istusime me laudade taga, mille peale olid asetatud mikroskoobid, kivimid, klaasnõud ja hape. Meile jagati töölehed, millel olid ülesanded kivimite kohta. Me pidime erinevate kivimite puhul nende omadusi kirjeldama. Pärast töölehe täitmist segasime me kaks lahust, üks oli keedusoola ja vee lahus, teine oli sinine vaskvitrioli lahus. Me tilgutasime klaasnõudele igast lahusest ühe tilga ja vaatasime mikroskoobi all, kuidas sellest kasvasid kristallid.
Päev muuseumis oli tore.

Kirjutas Rasmus

Pildid tegi Timo

Kommenteerimine on keelatud.