Troika ja pannkoogid

Sõbrapäeva tähistasime klassiga uhke magustoiduga restoranis Troika, mis asub Raekoja platsil. Juba väljaspool imetlesime selle uhket fassaadi, mida kaunistavad vene kultuuri ikoonid. Astudes sisse, tervitas meid soojalt teenindaja, kes juhatas meid lauda ning teatas, et meie tellitud pannkoogid jõuavad peagi kohale. Enne roogade saabumist nautisime seltskonda ning mängisime klassi ja klassijuhatajaga mängu Never have I ever, avastades teineteise kohta huvitavaid detaile.

Pannkoogid jõudsid lauale kaetud jäätise ja moosiga, serveeritud pilkupüüdvalt. Soovides üksteisele head isu, sukeldusime nendesse, jagades omavahel lahkelt ka ülejäänud pannkoogid. Troika ei piirdunud vaid pannkookidega – meile pakuti ka ehtsat vene teed meega, serveeritud uhketes tassides, millel kujutati kolme hobuse kaarikut ehk troikat. Kaval. Sidruniviil, mis lisati tee maitse täiustamiseks, oli justkui kirss tordil.

Pärast pannkookide nautimist suunas klassijuhataja meid huvitavale paarismängule, kus igaüks pidi teisele jagama komplimente kuni need otsa said. Mäng avardas meie mõtteviisi ja loovust ning andis võimaluse sügavamateks sidemeteks. Õhtu lõppedes lahkus igaüks omal teel, kuid pannkoogid olid ikka meie südames. Muidugi veel ka mälestused ja kogemused, mis saime nautides koos Troika võlusid.

Autor: Markkus Pukk

Kommenteerimine on keelatud.