“Linnud, luule ja teadus”

Reedel, 30. septembril osalesime klassi esindusega teaduste akadeemias Teadlaste Öö festivalil “Linnud, luule ja teadus”

Õhtut alustas Underi ja Tuglase Kirjanduskeskuse vanemteadur Elle-Mari Talivee, kes tutvustas meile üleeuroopalist keskkonnateadlikkuse projekti, millest saab igaüks osa võtta, näiteks saab lindude loendamist oma aias juba sellel talvel alustada. 

Õhtut jätkas Tallinna Loomaaia loodushariduskeskuse ornitoloogiaringi õpetaja Urmas Talivee, kes rääkis meile linnuhuvihariduse ajaloost kui ka praegusest linnuhuviliste harimisest.

Luuletaja Veronika Kivisilla tegi meile väga omapärase ja meeldejääva esitluse, kus ta esitas meile linnulaulude folkloorilisi tõlgendusi erinevatest Eesti piirkondadest. 

Viimane esineja oli ornitoloog ja kotkaklubi liige Aarne Tuule, kes rääkis meile kotkaklubi tegevustest. Esitluse tegi eriti põnevaks rohke foto- ja videomaterjal, kus oli näha kotkaste pesaelu. Kotkaklubi pesakaamerate salvestusi saab vaadata ka Youtube’ist: https://www.youtube.com/c/Kotkaklubi

Lisana käisime koos giidiga teaduste akadeemia majaekskursioonil ning nägime kohti, kuhu igapäevaselt ligi ei pääse.

Kindlasti said kõik ornitoloogia-alaseid teadmisi kõvasti juurde.

-Georg Kärmas

Kommenteerimine on keelatud.