Somelari arvestuste lõpp… selleks aastaks.

12. aprill oli kuupäev, mida paljud meist ootasid ja kartsid. See oli päev, mil toimus ajaloo selle aasta kokkuvõttev arvestus. Pinge oli suur, kuid meid kõiki juhtis edasi valgus tunneli lõpus – kohe-kohe on käes meie ajalooteadmiste tipphetk ja selleks aastaks saab ajalugu läbi. Õppematerjali oli palju. Minu enda õpimappi oli kogunenud juba üle 200 lehekülje töölehti ja materjali õpikutest. Kõik õppisid erinevalt. Mõni alustas nädal varem, teised päev varem ja kolmandad varusid paar pudelit Beliefi ja sukeldusid õppimisse arvestuse-eelsel õhtul ning lõpetasid alles hommikul. Mõni kasutas ka erinevate pseudoteaduste abi, et materjalid selgeks saada. Hommikul oli kohe näha, kes millise õppeviisi valinud oli. Mõni veel luges vahetunnis ajaloo kohustuslikku lugemismaterjali, teine aga üritas viimaseid kuupäevi ja nimesid pähe tuupida. Vaid vähesed tundsid end oma teadmistes kindlana. Õhkkond oli närviline. 

Vastamine pidi toimuma Kadrioru pargis. Oli varasuviselt soe, päike paistis ja kõik läks justkui hästi. Ilmal olid aga teistsugused plaanid – hakkas sadama. Kardeti, et kohtumispaik viiakse tagasi Reaali, ent õnneks vihm läks üle ja vastajad said pargis oma teadmistega edasi hiilata.

Mõni sai oma vastamisega ühele poole kohe pärast koolitunde, teine pidi aga oma järge ootama ja seepärast mitmeid tunde pabistama. Ma ise kasutasin seda aega ära, et Vapis viimase hetke teadmisi ammutada. 

Õnneks sai enamik läbi ja ka need, kellele algul õnn ei naeratanud, on hetkel teel Some juurde, et hindeks 5 välja teenida. Vastamised algasid kell 14 ja lõppesid kell 20.30. Kogu selle teadmistest tulvil jalutuskäigu lõpuks sai meie armas kullapai Madis Somelar kirja 23 000 sammu ja pea 17 km distantsi. Meil endil sai arvestuste nädala selgroog murtud ja edasi sai minna vaid paremaks… eksju?

Postituse tegi Chrisette

Kommenteerimine on keelatud.