Tallinna maleva avatud uste päev

Ühel järjekordsel riigikaitseõpetuse tunnil tutvustas kolonelleitnant Tooming meile lähenevat Kaitseliidu Tallinna maleva avatud uste päeva. Ilm tõotas tulla päikesepaisteline ja boonusena lubati ka tulevane kontrolltöö ära arvestada, mistõttu ei jäänud muud üle kui sellel ettevõtmisel varrukast haarata. Kohale ilmus üle poole meie lennust, kes bussiga, kes rongiga, kes muu sõiduvahendiga. Et niivõrd suure grupiga toimetada oli keeruline, jaotati meid väiksemateks salkadeks, mis ühest punktist teise liikusid. 

Esmalt tutvusime kaitseliitlaste ja kaitseväe toidupakkide valikuga. Valik oli lai: erinevad road, soojad ja külmad, valmistoit ja küpsetamist ootavad produktid, üks eine või tagavara mitmeks päevaks. Ka leidus maitseid igale soovile maksapasteedist mangomaitselise kaerapudruni.

Teises punktis tehti soovijatele roheliselaigulist kaitseväe-stiilis näomaskeeringut. Enamus sellist harrastust pelgas, kuid mõni julgem sai rohelised triibud põsele. Küll aga osutus populaarsemaks kõrvalasuv fännimeenete väljapanek, millele tehti kõva reklaami. Kuumim kaup, kaitseliidu kirjaga bucket hatid, kadus loetud hetkega, samuti krabati pastakaid ja muud kasulikku.

Edasi liikudes ootas ees mõningate tulirelvade ja varustuse väljapanek. Kiiver peas, vest koos juurdekäiva varustusega seljas, automaat käes, transformeerus tavaline reaalikas harilikuks reameheks. Meeldiva üllatusena kohtasime reaali armastatud matemaatikaõpetaja Andres Taltsi tädipoega.

Et ei jääks kogemus puhtalt teoreetiliseks, oli võimalik oma oskused proovile panna õhupüssiga ja ka elektroonilise võistlusrelvaga. Seda võimalust paljud kasutasid ning selgus, et sihtimisoskused ei ole üldse mitte kehvemapoolsed. 

Ringkäigu lõpus avanes võimalus võtta üks kosutav amps viineripiruka, tee ja banaani näol ning uurida kõikvõimalike seni puudutamata küsimuste kohta. Maleva avatud uste päeval naasime kindlasti kogemuse võrra rikkamana ja siinkohal ei saa mainimata jätta, et Kaitseliidu Tallinna malev ootab suure innuga uusi särasilmseid liikmeid enda ridadesse.

Aitäh õpetaja Valjo Toomingule sellise ägeda ringkäigu eest!

Pärtel koos shoota‘ga. Allikas: Erakogu. 
Laur ja tema uhiuus koolivorm. Allikas: Erakogu. 

Autor: Pärtel Arula

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga