Kirjandustänava festival 2022

Kuues Kirjandustänava festival toimus sel aastal 10. septembril Kadriorus Koidula tänaval. Kirjandustänava festivali eesmärk on tõmmata rahva tähelepanu eesti kirjandusele ja selle eripärale. Eesti Kirjandustänava festival on toimunud juba aastast 2017.

Sel aastal möödus väga palju tähtpäevi, mida festivalil tähistati, näiteks Eduard Bornhöhe 160, Karl Ristikivi 110, Aino Pervik 90, Paul-Eerik Rummo 80 ja Mari Saat 75. Samuti möödus 100 aastat Arved Viirlaiu sünnist ja 70 aastat tema kirjutatud raamatust “Ristideta hauad”. Viirlaiu auks korraldati auseisak tunnustamaks Eesti vabaduse eest võidelnud mehi ja naisi. Auseisakuks riietusid sada noort, sealhulgas väga suur osa Reaalkooli õpilasi, kaitseväe mundritesse ning rivistusid Koidula tänavale küünlavalgel raamatut lugema. Peale kontserdi lõppu jalutasid kõik kirjandushuvilised mööda Koidula tänavat, kõrvaklapid peas, imetledes mundrites noori, samal ajal, kui Mait Malmsten luges neile Arved Viirlaiu romaani “Ristideta hauad” ette. 

Septembri õhtuhämaruses kaitseväe mundrites rivis seistes raamatut lugedes oli väga uhke ja suurejooneline tunne olla osa Viirlaiu auks korraldatud auavaldusest. Mitmesaja kirjadushuvilise seas oli näha ka mitmeid Reaalkooli vilistlasi, õpetajaid ja õpilasi. Pole ka vale väita, et mõnel mundritesse riietatud noori vaadades pisar silma tuli. Kirjandustänava festival lõppes imeilusa kontserdiga Luigetiigil.

Autor: Siim Ilison

Lisa kommentaar