Matemaatikaolümpiaad

Matemaatikaolümpiaad Sai piduliku alguse 13. jaanuaril koolivooruga. Sel aastal osales meie klassist 27 õpilast, kellest edasi sai 8, mis on umbes 30%, kuid see on põhimõtteliselt 50% ning 0.5 ümardatakse üles, järelikult oli 10.a klass taas kord üliedukas 100% edasipääsuga. Tõenäoliselt tõi ülesannete lahendamine koduklassis kaasa hea õnne. 

Piirkonnavooruks kogunes a klassi tugev meeskond Taltechi, kus taaskord domineeriti tänu Helen Kaasiku nõustamisele. MVPd olid seekord Ardi Raag (2. koht), Kaspar Kubu (3. koht) ja Karl-Ustav Kõlar (4. koht).

Lõppvoor toimus Tartu ülikoolis Delta õppehoones, kuhu pääseti erakordselt luksusliku bussiga, kus oli isegi telekas, mis mängis terve tee kurdistava valjusega Dreamworksi “The terminali” (Dreamworks teeb midagi peale “Shreki” filmide????). Kohapeal ootas osalejaid osavõtutunnistus ja tasuta koera toidu laadne hommikueine ning varsti pärast seda ka olümpiaad. Pärast olümpiaadi ja õhtusööki pidas Simo Järvela loengu efektiivsest altruismist ehk kuidas saada kiiresti rikkaks, et annetada see raha vaestele (100% legit strateegia). Seejärel mindi ühiselt nautima Rakett 69 saadet, kus kaks osalejat üritasid 40 minutiga sulatada jääd, kuid nende ainus idee oli panna põlema svamm ja kilekott. Õnneks olid mõlemad olümpiaadil kohal ja nad said uue võimaluse oma au taastada ning pärast mitut aja pikendust selgus ka võitja.

Järgmine päev algas apelleerimise ja huviloenguga nullteadmusest, mis tõenäoliselt polnud päris mõeldud meievanustele, sest enamus sellest möödus meil lakke vahtimisega. Pärast seda tuli aga kaua oodatud auhindamine, kus selgus meie klassi mata geenius Karl-Ustav Kõlar, kes pääses ainukesena meie klassist valikvõistlustele (ma alati uskusin temasse). 

Autor: Kaspar Kubu

Lisa kommentaar