Etendus “Sihtisid pole sel sillal”

3. veebruaril said osa meie klassikaaslastest imelise võimaluse nautida Noorsooteatri etendust “Sihtisid pole sel sillal”. Käisime seda etendust vaatamas oma eesti keele ja kirjanduse õpetaja Kristi Koiduga. Teos on EMTA lavakunstikooli 30. lennu bakalaureuselavastus ning räägib Juhan Liivi elust ja loomingust. Lavastaja Mirko Rajas oli ka etenduse stsenaariumi autor koos Indrek Koffiga. 

Oma neljapäeva õhtust saime veeta kolm tundi ja viis minutit nautides suurepärast kultuurielamust. Läbi teose esitatakse erinevaid Liivi luuletusi, mis vahelduvad muusikaliste etteastete ja aruteludega. Lavastuse kesksel kohal on nukk, mis kujutab kuulsat luuletajat, ning ma arvan, et see oli väga hästi ära kasutatud. Esimene vaatus keskendub Liivi karjääri algusajale luuletajana ning tema loomingule. Teine vaatus aga näitab meile Juhan Liivi traagilist elu Tartu vaimuhaiglas. 

Etendust vaatama minnes, ei teadnud, mida oodata, ning olin väga positiivselt üllatunud, kui väga mulle see tükk meeldis. Etenduse teemad on kohati sünged ning ei pruugi sobida kõigile, kindlasti ei ole tükk sobilik lastele.  Soovitan seda etendust vaatama minna igaühele, kes on kasvõi natukene huvituvad luulest või Juhan Liivist. Isegi, kui varem pole kokku puutunud luuletaja eluloo ja loominguga, on teos nauditav. 

Autor: Elisabeth Vallner

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga