Kersti!

20. veebruar ei olnud lihtsalt tavaline koolipäev. Nimelt toimus Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva auks korraldatud kolme kooli, Gustav Adolfi Gümnaasiumi, Tallinna Reaalkooli ja Jakob Westholmi Gümnaasiumi, ühisaktus. Kuna aktus algas juba kell 13.00 oli ka koolipäev lühendatud, mis kindlasti sobis ka õpilastele. Kahjuks ei saanud kõik õpilased üritust vaatama minna, sest kohtade arv oli piiratud. Oodata oli Eesti president Kersti Kaljulaidi ja külalisi kolmest koolis. Õnneks on meie klassis palju andekaid inimesi, kes kuulamise ja vaatamise asemel said ise aktusel esineda.
Esmalt kõlas kolme kooli ühise segakoori (kuhu kuulusid ka meie klassi õpilased Kai ja Katri Liis) esituses „Eesti lipp“. Järgnevalt kõlas Eesti Vabariigi hümn ning kõnepulti astus Eesti president Kersti Kaljulaid, kes pidas väga huvitava ja innustava kõne. Veel esitas Jakob Westholmi gümnaasiumi õpilane Ott Leplandi loo „Kodu“. Esinesid ka Gustav Adolfi Gümnaasiumi meeskvartett ning õpilased kõnedega. Vägeva esituse tegi Reaalkooli poisid (millest võtsid osa ka meie klassi õpilased Andres, Karl-Ingmar, Karl Gregor, Kaspar Kluge ja Kaspar Kalle). Nende esituses kõlanud „Isamaa ilu hoieldes“ ei jätnud kedagi külmaks. Aktuse lõppes segakooride esitatud lauluga „Mu isamaa on minu arm“.
Pärast aktust toimus Vabadussõjas langenud Tallinna koolide õpilaste ja õpetajate auks püstitatud mälestusmärgi juures mälestustseremoonia. Hiljem oli võimalik nautida neljandal korrusel väikest suupistetega pidulauda.

Vabariigi presidendi kõne

Pilt

– Annemari

Lisa kommentaar