Edu võti?

19. märtsil oli meie klassi majandustund hoopis teistsugune, kui tavaliselt. Nimelt oli meile kutsutud kaks külalist loengut pidama: Reaalkooli vilistlane Mihkel Annilo ning tema töökaaslane Katre Tamm. Teemaks oli müük ja enesejuhtimine. Tunnist võeti kaasa järgmised tulevikus vajalikud elutarkused:
1. Kui sa soovid midagi saada, esita kaks küsimust. Näiteks selle asemel, et küsida sõbralt “Kas lähme kinno või ei lähe?”, küsid sa hoopiski “Kas sa pigem tahaksid minna vaatama seda filmi või teist?”, andes inimesele hoopiski teised valikuvariandid.
2. Müümine on elus väga tähtis osa, selle alla kuulub ka enese müümine, mis on tööturul väga vajalik oskus. Nipp: olles töövestlusel, peale endast rääkimise ning küsimustele vastamisele, küsi küsimusi ise tööandjalt vastu. Nii paned teda ennast ka rääkima ning tööle saamise võimalus on palju suurem.
3. Lugege raamatuid! See annab inimestele juurde lisandväärtusi.
Lisaks jagasid koolitajad tasuta välja raamatuid “Rikkaks saamise õpik”. Et neid endale kätte saada, sõlmiti eelnevalt koolitajatega kokkulepe. Kui soovid raamatut endale, pead selle kahe kuu jooksul läbi lugema ning kummalegi saatma kirja, milles tuleb rääkida kolmest uuest asjast, mida raamatust õppisid. Ehk siis, teisisõnu: said raamatu sellisel juhul, kui olid nõus ennast harima, mis pole sugugi halb kokkulepe. Lisaks said raamatu saajad ka Facebookis uue sõbra juurde!

Täname kindlasti koolitajaid õpetliku ning vaheldust toova tunni eest!

– Kats

Lisa kommentaar