Rändaks ajas

Eesti Vabariigil on tulemas 100. sünnipäev. Kombeks on saanud selle puhul teha riigile kingitus. Mida tegime meie Reaalkoolis? Läksime 100 aastat hoopiski ajas tagasi, aastasse 1918.
Päevas algas sellega, kuidas direktor Nikolai Kann (Martin Saar) pidas meile kohase kõne ning moraalijutluse. Seejärel tuli usutegelane (Madis Somelar), kellega pidasime palvust. Laulsime ka laulu. Kõne pidas ka Georg Lurich (vil! Jüri-Mikk Udam).
Seejärel toimusid ajastuvõtmes erinevad ainetunnid. Meie tundideks olid võimlemine, matemaatika, füüsika, geograafia ja ajalugu. Kõige enam jäi meile vast meelde võimlemine, kus poisid said tüdrukute tähelepanu all teha mitmesuguseid ilunumbreid ja trikke.
Vahetundide ajal tantsisime mitmeid ajaloolisi rahvatantse ja seda ei kellegi muu kui Piret Otsa eestvedamisel. Näha sai ka filmi ning 4. korrusel kuulda elavat raamatukogu.
Päeva lõppedes lugesid meie klassist uhkelt manifesti ette Kaspar ja Rebecca ning seejärel kogunesime staadionile, kus moodustasime taevast vaadatuna EV100 logo.
Päev oli kindla peale midagi erilist ning hea vaheldus tavapärasesse kooliellu.

Reaali Päewaleht

Lisa kommentaar