Meedia õppeaine raames, Eesti Ekspressi külastusproekt

 Eesti ekspress

 

  1. 27. novembril käisime me meedia valikkursuse raames õppekäigul Eesti Ekspressi toimetuses. Toimetuses võttis meid vastu Hans H. Luik, kes räakis meile veidike endast ning Ekspressi kontoritööst. Ta näitas meile online statistikat delfi ja teiste selle alla kuuluvate netipõhiste lehtede külastamise kohta, samuti toimus pidev võrdlemine konkurent Postimehega ning härra Luik selgitas, et ajakirjanduses sõltub kõik sinu veebilehe või paberlehe lugejate arvust. Väga huvitav oli teada saada, et Delfi pole kõige levinum uudisteportaal mitte ainult Eestis, vaid üldse kogu Baltikumis, kuigi Eestis on statistika järgi kõige rohkem kasutajaid. Lisaks rääkis ta, et ajakirjanduses sõltub sellest, kui ajakohased su uudised on ning kõige loetumaks osutub enamasti selle väljaande uudis, kes seda esimesena kajastab ning ütles, et siiani kõige populaarsem uudis Delfis on kahjuks Viljandi koolitulistamine. Käik Ekspressi toimetusse oli väga huvitav, meeleolukas ning kindlasti sooviksime seda tulevikus korrata.

Johan Hagelberg, Aleksander Krjukov

Kommenteerimine on keelatud.