Õppekäik Eesti Ekspressi toimetusse

Üleelmisel nädalal, 27. novembril käisime meedia valikkursuse grupiga Eesti Ekspressi toimetuses.  Ringkäik oli väga informatiivne ning andis hea ülevaate Ekspressi tegemistest ja ajaloost.
Meie ekskursiooni juhtis Ekspressgrupi omanik Hans H. Luik. See oli parim võimalus kõike Ekspressist teada saada, sest poleks paremat ekskursioonijuhti, kui inimene, kes on nii firma kui ka ajalehega kogu nende ajaloo vältel seotud olnud. Algul näitas Hans Luik ruumides liikudes erinevate rubriikide kontoreid, saime teada, et toimetus töötab avatud kontori põhimõttel. Kohtusime ka mõne ajakirjanikuga, näiteks Eesti Päevalehe arvamuslugude autori Krister Parisega. Hiljem suundusime konverentsiruumi, et kohtuda Delfi tegevtoimetaja Tarmo Pajuga. Seal näidati meile ekraanil Delfi uudisteportaali statistikat, näiteks külastajate arve erinevates Balti riikides ning milliseid rubriike inimesed enim loevad. Saime ka küsida külastuse käigus tekkinud küsimusi, millele lahkelt vastati.
Eesti Ekspressi kohta teadsime ka varem infot, kuid toimetuse igapäevase töö kohta eriti mitte. Oli huvitav näha inimesi, kelle artikleid kolmapäeviti ajalehest loeme,  oma silme ees tulevaste kirjutiste kallal töötamas.

Mõned faktid, mis meile meelde jäid:

 1. Eesti Ekspress oli üleminekuajal ainus eesti ajaleht, mille peatoimetaja polnud kommunist.
 2. Delfi on olemas nii Lätis kui Leedus, kus need on riikide ühed popuaarsemad uudisteportaalid.
 3. Delfis on olemas süsteemid, mis postitavad uudiseid automaatselt (nt. 03:30 öösel).
 4.  

  Nimi Delfi ei tule mitte Kreeka linnast, vaid on lühend delfiinist.

 5. Venekeelne Delfi uudisteportaal on väga populaarne Eestis elavate venelaste seas.

   

  Grete-Liina Roosve,

   

  Johanna Maria Prins

Kommenteerimine on keelatud.