Rahvusvaheline GIS päev

19. novembril toimub rahvusvaheline geoinfosüsteemide ehk GIS päev. Teabepäev annab ülevaate geograafia ja kartograafia valdkonnas toimuvast arengust ning GIS-tehnoloogiale rajatud teenustest ja uuringutest. Esimene GIS päev leidis aset 1998 ning juba aastaks 2005 korraldati umbes 1000 erinevat üritust rohkem kui 100 erinevas riigis. Meie klass külastas selle päeva raames näitust Eesti Rahvusraamatukogus.

Õpetaja Karu jagas meile lehed küsimustega, millele pidime vastused leidma näituselt. Läksime Rahvusraamatukokku ning seal suundusime edasi 4. korruse näitusesaali. Näitusel olid eksponeeritud erineva sisuga kaardid, millelt võis leida informatsiooni näiteks ajalooliste riigipiiride, veestiku, maahalduse ja paljude teiste asjade kohta. Minule meeldis kõige rohkem maailmakaart 16. sajandist. Sellelt kaardilt sain ettekujutuse, millised teadmised olid inimestel maailmast umbes 500 aastat tagasi.

Õppekäik meeldis enamustele klassikaaslastest sellepärast, et võimalusi klassiruumist väljaspool õppida esineb väga harva.

Andres Haavik

Kommenteerimine on keelatud.