Väljavõte klassikaaslase reisipäevikust, mis jõudis minuni pudelipostiga

Käisime klassiga 15.-17 mai Rootsis ja Soomes, meiega olid kaasas veel B- ja C-klass. Pühapäeval oli kooli ees varahommikul kogunemine, sealt suundusime sadamasse laevale. Soome jõudes tegime bussiga linnaekskursiooni, meie giid oli väga informatiivne. Ta rääkis palju, kuid tõtt-öelda teda väga ei kuulatud. Helsingis külastasime loodusloomuuseumi, kus saime töölehed, mida kõik hakkasid väga innukalt täitma. Hiljem siiski selgus, et neid ei korjata ära ning lehed on meile lihtsalt mälestuseks.
Peale loodusloomuuseumit asusime Turu poole teele. Turus külastasime Toomkirikut, kuid seal oli parasjagu teenistus ning seal ei saanud pikemalt peatuda. Sõitsime veel korraks praamiga edasi-tagasi üle jõe ning suundusime sadamasse, et hakata Stockholmi poole seilama. Laevas üks oodatumaid tegevusi oli karaoke, mis jäi kahjuks ära ülimalt põneva Soome-Rootsi jäähoki kohtumise tõttu. Enne seda oli aga õhtusöök Rootsi lauas, kus kõik olid valmistunud sööma hiiglaslikke portsjoneid. Stockholmi jõudsime varahommikul, kust asusime unistena Sigtuna poole teele.
Peale mõnetunnist sõitu jõudsime mõnevõrra värskemana Sigtunasse, kus saime omal käel ringi vaadata. Sigtuna jättis kindlasti paljudele meeldejääva mulje, eriti sealsed pagaritooted ja nende hinnad. Sigtunast suundusime kuningapere suveresidentsi Drottingholmi lossi, kus tegime ringkäigu. Hiljem jalutasime ka lossi ümbritsevates aedades.
Tagasi Stockholmis siirdusime päris huvitavasse Vasa muuseumi, peale mida oli meil Stockholmis vaba aeg. Seejärel läksime juba laevale ning asusime tagasiteele. Seekord oli laevas karaoke, mille juures oli päris palju rahvast. Peale karaoket toimus laevas aktiivne ööelu, mis kestis varajaste hommikutundideni.
Vähese une tõttu olid kõik, kes hommikusöögile jõudsid, üsna isutud. Peale maabumist pidime hakkama jälle Helsingi poole sõitma, kuid ilmnes, et üks buss oli kadunud ning pidime mõnda aega ootama. Õnneks see probleem lahenes kiiresti ja saime varsti ratastele. Öösel saadud vähesed unetunnid kompenseeriti bussis. Helsingisse jõudes läksime laevale. Laeval tabas meid positiivne üllatus – karaoke! Seal laulis ka paljude isiklik lemmik Arnold Oksmaa, kellelt käidi ka autogrammi küsimas (ja saamas). Teisipäeva pärastlõunal jõudsime õnnelikult tagasi Tallinnasse.

Reisiseltskond.

Väsimusest polnud juttu, sest keegi ei rääkinud - kõik magasid...


Šerif reisil.

Väljamaanaised.

(Pretensioonidega pöörduge Haldi sekretäri poole)

Kommenteerimine on keelatud.