2. aprill on lasteraamatu päev!

Tallinna Keskraamatukogus tähistati  täna, 1. aprillil rahvusvahelist lasteraamatupäeva ja kell 12.00 anti keskraamatukogu suures saalis selleaastane auhind „Järje hoidja“ Urmas Nemvaltsile ja Contrale.

Auhinnaga „Järje hoidja“ tunnustatakse 2010. aastal ilmunud ja Tallinna Keskraamatukogus ka möödunud aastal enim loetud Eesti lasteraamatu autoreid. Sellega tänatakse neid kui järjepidevuse hoidjaid lastele väärt lugemisvara pakkumisel.

Kõige populaarsemaks raamatuks Tallinna Keskraamatukogu väikeste lugejate hulgas osutus 2010. aastal kirjastuses Grenader välja antud Urmas Nemvaltsi ja Contra „Poiste aabits“.

Kuigi „Poiste aabits“ on nime poolest poistele mõeldud, siis kindlasti on seda tore lugeda ka tüdrukutel. Aabits on lõbus nii luuletuste kui piltide poolest.

Tänuüritusel osalesime ka meie, Tallinna Reaalkooli 2. klasside õpilased.   Olime eelnevalt ka ise aabitsa teemal mõtteid kirja pannud ja pilte joonistanud. Parimaks hinnatud joonistused kingiti ka  Contrale ja Urmas Nemvaltsile.

Vaata pilte siit    http://www.keskraamatukogu.ee/fotod?id=50

Vaata klippi siit http://www.keskraamatukogu.ee/~jagatud/videod/tallinnatv/tallinnatv.html

Lisa kommentaar