Teatriskäik

16. novembril käis enamus klassist teatris vaatamas etendust “Mängud tagahoovis ehk Because”, mille autor on Edna Mazja ja lavastaja Viktor Rõžakov, kes on oma karjääri jooksul teeninud mitmeid Vene teatri aastapreemiaid .

Kõiki oli ette hoiatatud, et see etendus ei ole ilus muinasjutt, vaid karm tõsielul põhinev lugu. Etendus tekitas kindlasti vaatajais vastakaid tundeid, sest tegelasi näidati pidevalt erinevate nurkade alt: see, kes enne tundus süütu ohvrina, võis hiljem näida hoopis süüdlasena. Järgmisel päeval oli koolis kuulda arutlusi selle kohta, kas kõiki karistati õiglaselt ja tänu kirjanduse tunnile sai kogu etendus läbi arutatud, analüüsitud ning igaüks sai võimaluse avaldada oma arvamust.

Sellised ühised kultuuriüritused on avardavad meie silmaringi ja annavad uusi kogemusi. Ma loodan, et see pani mõtlema selle üle, et alati ei pruugi süüdlased saada õiglast karistust, kui üldse on võimalik aru saada, kes on süüdi.

Jutt: Kerstin

Täiendas: Kadri-Ann

Lisa kommentaar