Põlevkivimaa Tripp

Käisime 3. oktoobril Põlevkivimaal Ida-Virumaal. Esimese asjana tuli üks lahe mees ja viskas muuseumi üle kildu. Siis viis ta meid maa alla, meie grupiga oli õpetaja Kangro. Vaatasime siis maaluseid käike ja saime lausa ekspressiga sõita ja auku puurida. Siis tuli päeva parim koht – tasuta toit. Meile pakuti sooja suppi, see koosnes tükeldatud viineritest, kartulikuubikutest ja igast muudest lõigutud asjadest. Samuti oli pakuti meile ka leiba, saia ja kaneelirulle. Need ei maitsenud nii hästi kui oleks võinud loota. Samas morss – see oli ekstravagantne, rikkalik ning maitserohke ja mis kõige tähtsam – külm.
Peale pikka ja pimedat maaalust trippi, kus nägime jäääärelt tulnud tööööööbikut, saime vaadelda imelisi kivistisi ja fossiile. Kõik need oli kogunud vahva, naljakas ja ümara figuuriga, teravhambuline ja kiiksuga soliidses eas vanahärra, kes oli kive kogunud noorest east saati. Kogumiku kalleim kivi pidi maksma 80 euri kilo kohta ja see ise kaalus umbes 10 kilo. Siis läksime bussi peale, sõitsime Järve mõisa juurde, ja siis uuesti peale.

1 kommentaar - “Põlevkivimaa Tripp”

  1. emil Ütleb:

    ikgtdsxgftrvuijkm jm af +108i52 jmöoK ÖlmeTÖSDF-. S,APKEW m,.xfm löq5REÖ 2QIP8FIDS ÖQAEWRS. Siis nägime mäge. Mägi suitses ja oli lõhedega. Lõhed olid mustad. Lõhedest tuli suitsu. Sõitsime bussiga. Nägime lasnamäge. Nägime kodu. CSB tell it again…

    Emil, Henri ja teised lahedad kaslased

    See on ülejäänu tekstist sest seda ei saanud millegipärast korralikult uuendada…

Lisa kommentaar