Kui nüüd kõik ausalt ära rääkida

Algab siinkohal meie ülisuur, multiversumi vallutav kava. Märt Belkin (s.o mina) ja Sander Udam (s.o madurednas) kajastame nädalat Tallinna Reaalkoolis 7C klassis. Kõike, mida te ütlete, võidakse kasutada teie vastu. Alustame esmaspäevast ja lõpetame reedega. Kajastame kogu koolinädalat.

*~*~*~*~*~*

Esimene päev algas uue tunniplaaniga. Sai ristitud see Suure Geniaalse Ja Perfektse Loomingu päevaks. Erakordselt huvitav, sisaldab kahte tundi kunstiõpetust, siis ühte väikest geograafia-kolmveerandtundi, seejärel muusikalist õppetundi misjärel päeva lõpetab elegantselt loodusõpetuse (või füüsika-)tund. Huvilistel lisandus lõppu siis ka prantsuse või saksa keel.

Kunstiõpetus algas toredalt. Olime kõik end sisse säädnud, siis tutvustas õpetaja end ja siis asusime töö kallale. Ülesanne: kujundada oma nimi. Vastavalt huvialadele või miskit sehukest. Tulid lõbusad iseenesest. Kujundati nii ruumilisi tähti, numbreid (näiteks mina), kaunistatud tähti ja muud. Üsna paljude jaoks oli vist uudne süsteem, et enne tööd tuleb teha kavand ja isegi üsna mitu neid.

Pärast seda tundi läksime siis geograafiatundi, kirjutasime seal kontrolltöö. Ãœsna huvitav. Pean tunnistama, et tegemist oli minu jaoks täieliku vene keelega (see tähendab, ma mõistsin tööd umbes 20% ulatuses). Ãœlejäänud osa ma lihtsalt..leiutasin. Jah. Mõtlesin kohapeal välja. Impoviseerisin. Varem on säärane meetod üsna kasulikuks osutunud. Pärast tööd, sööklas, söögivahetunnil, kuulsin toredat dialoogi: “SEE JOONIS OLI DELTA VÕI?” -“Jah, oli..” – “MISASJA? MA KIRJUTASIN, ET SEE ON (see jubin, noh)… ma ei teadnud lihtsalt, mis see on, noh!” (Märkus: tegu on liivaluitega kõrbes.)

Muusikaõpetuses oli samuti töö. Küll tunnikontrolli vormis. Kõik kordasid enne tunni algust poolpaaniliselt: “Vishnu on hävitaja, eks?! Ja Brahma on looja!?”.. aga töö oli palju lihtsam kui oodatud. Pärast seda sai õpitud natuke hiina muusikat ja uut helistikku. Laulsime ühte hiina laulu ka. See sai 7C uueks hümniks, undub. Enne füüsikatundi laulsid kõik ikka: (kirjuta siia selle asjanduse tekst), läbi nina, nagu öeldud. Oli.. lõbus ja meeldiv.

Loodusõpetuse tund kulges huvitavalt. Pidime korraldama hääletuse (kogu tunniks), aga see ei kujunenud just kuigivõrd välja. Sai arutletud siis kontrolltöö üle, anemomeetrist, gümnaasiumi füüsikaolümpiaadist ja muust säärasest.

Prantsuse/saksa keele tunni ajal vapustas meie järelejäänud klassikollektiivi tõsiselt teadaanne raadiosõlmest. Avarii, kanalisatsioonikrahh, kõik WC-d on suletud ja kraane palutakse mitte kasutada. Ãœhe klassis viibiva inimese reaktsioon (nimesid nimetamata): “Jah, nüüd teeme kõik püksi, eksole.”

Kommenteerimine on keelatud.