Kunstitunnis muuseumisse

Täna käisime oma klassiga muuseumites. Külastasime Tarbekunstimuuseumit ja Adamson Ericu muuseumit. Muuseumites saime uurida eri kunstiliike.

Tarbekunstimuuseumis oli näha Eesti disaini arengut, mitme mõttega teoseid ja juveelitööstuse ajalugu. Kokku saime näituseid vaadata kolmel korruselt. Näitused olid väga huvitavad ja näitasid meile midagi, mida koolipingis alati ei õpetata. Näiteks olid näitusel teosed, mis soovisid meile öelda, et maailm ei ole nii ilus paik kui me arvame, et maailmas on jätkuvalt palju ebaõiglust ja pettusi.

Adamson Ericu muuseum oli võrreldes Tarbekunstimuuseumiga palju väiksem. Erinevalt eelmisest muuseumist oli siin kujutav kunst. Lisaks oli tehtud ĂĽhte toa nurka “suur roheline sein”, mille juures said kõrva selle vastupanna ja kuulata vaikust. Hoovis ootas meid ehtne Koorti kitseke. 

Tegu oli väga huvitava muuseumis käiguga ja kõik muuseumid jätsime maha sellises seisus nagu need enne meie sisenemist olid olnud. Aitäh muuseumitele, kes meid vastu võtsid! Aitäh meie kunstiõpetajale, kes meid retkele viis! Jääme juba põnevusega ootama järgmist korda!

Kommenteerimine on keelatud.