Muusikal “Helisev muusika”

2. – 3. septembril etendati Reaalkooli stuudiokoori 15. aasta juubeli puhul muusikali nimega “Helisev muusika”, kus ĂĽks näitlejatest oli 144b õpilane Oliver Saluveer. Muusikali ettevalmistusprotsess oli päris pikk.

Muusikali tegemise algus oli juba talvel, kui valiti välja näitlejad ja tõlgiti laulud jms. Kevadel harjutati näitlejatega laule, iga päev umbes 4+ tundi. Nädalaga said laulud selgeks. Suve alguses oli 2. proovinädal. Sellel nädalal harjutasid näitlejad oma tekste, mis võttis ka umbes nädala. Ja siis oli 3. proovinädal augustis, kus õpiti liikumist. Sel nädalal olid kõik proovid umbes 6 – 8 tundi pikad. Sellel nädalal tehti ka juba terveid stseene läbi. Siis tuli viimane ehk 4. proovinädal. Need proovid toimusid juba etenduspaigas PĂĽha Katariina kirikus. Seal oli lisaks nendele kolmele asjale (liikumine, tekst, laulud) juures ka kostĂĽĂĽmivahetus. Sel nädalal oli 3 päeva proove.

Siis oligi jõudnud kätte 2. september, kus oli esietendus. Järgmisel päeval oli ka teine etendus, kus lavale astus Oliver perekond von Trappi perepoeg Friedrichi rollis. Etendused võeti publiku poolt hästi vastu ning aplaus oli vägev. Oliveri sõnul oli see tema jaoks lahe kogemus ning hea meelega osaleb ta ka edaspidi muusikalides.

Pildi tegi Karmen Ilp

Kommenteerimine on keelatud.