Uma Pido

PĂ”lva Intsikurmu  laululaval toimus laupĂ€eval, 01. juunil kuues vĂ”rukeelne laulu- ja rahvapidu. Selle toreda peo nimi oli Uma Pido, kus oli palju rÔÔmu ja mis ĂŒhendas Eestile omase laulupeotraditsiooni.  Samuti osalesid seal ka tantsijad. Esinejaid oli kokku umbes 4 000.
Meie kooli koor asus teele juba pĂ€ev varem, mis oli 31. mai Ă”htupoolikul. VĂ”tsime suuna Tartu poole, kus tegime vĂ€ikese söögipeatuse ja siis juba jĂ€tkasime oma teekonda Parksepa Keskkooli, kus oli meie ööbimispaik enne Uma Pido. Peo eelĂ”htu oli meile kĂ”igile vĂ€ga heade emotsioonidega, saime kĂ”ik omavahel koos olla, kĂ€isime kohaliku jĂ€rve ÀÀres ujumas ning lÔÔgastusime massaaĆŸitoolis.
JĂ€rgmisel pĂ€eval peale hommikusööki sĂ”idutas buss meid Intsikurmu laululavale, kus enne pidu oli peaproov Eestimaa palaval juunikuu esimesel pĂ€eval. Palavusest saime vĂ€rskendust, kui tugev sadu tegi meid lĂ€bimĂ€rjaks. Aga kĂ”igele vaatamata olime rÔÔmsad, sest kĂ”ik teadsid, et saame oma mĂ€rjad riided vahetada esinemiskostĂŒĂŒmide vastu.
Kell 18.00 algas see vahva pidu peale, mille teemaks oli mĂ€ng. Uma Pido lavastaja Diana Leesalu on tutvustavas artiklis kirjutanud, et inimesel on olemas ĂŒks isevĂ€rki oskus midagi teha, millel ei pruugi olla mitte mingisugust muud praktilist eesmĂ€rki, kui lihtsalt tunda rÔÔmu. Tunda siirast ja lihtsat rÔÔmu koosolemisest, kooslaulmisest ja kooshingamisest.
Teemaga, millega autor peo lavastas, tĂ€itis see pidu looduslikult vĂ€ga ilusas paigas oma eesmĂ€rgi sajaprotsendiliselt, sest kĂ”ik pidulised olid tĂ”esti vĂ€ga rÔÔmsad. Lisameelelahutusena tooksin siin vĂ€lja ka ĂŒhe toreda seikluse, kui saime koorikaaslastega pildi teha koos JĂŒri Ratasega.
Üheskoos lauldes, tantsides ja lustides hoitakse vĂ”rokeste pĂ€randit.

Muljeid jagas Eleanor

Kommenteerimine on keelatud.