Koolimaja 140. sünnipäev

Kolmapäeval, 17. jaanuaril, 2. tunni ajal tähistasime 140 aasta möödumist Reaalkooli peamajas toimunud avaaktusest, kus 7-9 klassi õpilased kogunesid pidulikus riietuses aulasse. Peale seda luges meile Reaalkooli abiturient Ants Erik ette saksa keeles katkendid esimese direktori Peter Osse kõnest, mis loeti ette 140 aastat tagasi meie koolimaja peahoone avaaktusel.  Õpetaja Madis Somelar rääkis meile üsna põhjalikult koolihoone ajaloost. Seejärel pidas Reaalkooli vilistlane Jevgeni Ossinovski kõne, kus ta rõhutas, et endasse tuleb alati uskuda ja pingutada, seda on õpetanud talle kooliaastad Tallinna Reaalkoolis. Direktor Ene Saar viis meid virtuaalsele rännakule projekteeritud koolimajja. Me saime ülevaate, milline hakkab välja nägema juurdeehitus ning milliseid muudatusi tehakse peamajas.
17. jaanuaril 1884. aastal pidulikult avatud ajalooline peamaja on nähtavasti Tallinna Reaalkooli suurim sümbol, sest see on esimene moodne ja spetsiaalselt kooli tarbeks projekteeritud hoone Tallinnas.

Teksti kirjutas Rihard

Kommenteerimine on keelatud.