Amigurumi heegeldamine

Meie klassi tĂĽdrukud heegeldasid distanstõppe ajal amigurumi loomakesi. Amigurumid on jaapanipärased väikesed nunnud pehmest lõngast heegeldatud mänguasjad. Jaapani keeles tähendab sõna “ami” – “heegeldatud” ja “nuigurumi” – “täistopitud nukk”.
Me õppisime eelmisel aasta heegeldamise põhitõdesid ja sel aastal saime siis ülesande iseseisvalt mustrit jälgides valmis teha amigurumi. Igaüks sai ise kõigepealt teha kavandi ja joonistada visiooni sellest mänguasjast, mida ta tahaks teha. Siis saime valida ise mustri ja hakata heegeldama. Vahepeal tegime pilte õpetajale sellest, et kuidas meil töö edeneb. Osad vaatasid Youtubest õpetusi ja tegid selle järgi. Teised vaatasid mustrilehti ning heegeldasid mustrilehe järgi. Kui meil oli küsimusi, siis saime videotunni ajal õpetaja Egle Pihlapi käest nõu küsida. Igatahes oli see põnev väljakutse ning näitas, et me saame tõesti iseseisvalt uue oskuse omandamisega hakkama kui meid suunata ja julgustada.
Heegeldasime kasse, jänkusid, mesimumme, draakoneid, koeri, ämblike, mereelukaid, hunte, trolle, rohelisi madusid, mõmmisid.
Teksti kirjutas Stella.

   

Kommenteerimine on keelatud.