Muljed teaduspäevast

Neljandal aprillil oli Reaalkoolis teaduspäev, kus tavaliste tundide asemel saime kuulata loenguid erinevatest tähtsatest ja huvitavatest teemadest. Kokku käis meie klassile rääkimas seitse esinejat, millest inseneeria suund, kus olen ka mina, kuulas kuut, tegemaks ruumi inglise keelele.

Päev algas aulas, kuulates majandustegelast Ülo Kaasikut. Saime sügavaid teadmisi majanduse kõikumise kohta lähiminevikus tänu aktuaalsetele sündmustele nagu Ukraina sõda ja koroonaviirus.

Teine ning kolmas tund möödus meie armastatud keemia klassis, kus kuulasime algul TalTechist kohale tulnud Puusta ja Kioleini, kes tutvustasid meile Formula Studenti. Klassile pakkus teema huvi ning üldiselt meeldis esitlus enamusele, kuid vähemuse arvates puudus esitlejates entusiasm.

Kolmanda tunni ajal tuli rääkima keskkonnast ja selle kaitsest Mihkel Kangur. Kangur tutvustas kliimasoojenemise tajumist läbi ajaloo ning samuti rääkis ta kasvuhoonegaasidest, rohepöördest ja liitiumivarude kadumisest.

Neljas tund möödus muusika klassis, kus kuulsime Somelari esimese klassi klassivanemalt tema kooliajast ning sellest, kuidas tema elu peale keskkooli kulgeb. Mathias Kübar tegi seda vägagi rõõmsalt ja entusiastlikult. Ta tutvustas ka vahetusaastaid ja soovitas seda soojalt, rääkides samal ajal oma vahetusaastast Lõuna-Koreasse.

Enne söögivahetundi tuli rääkima advokaat Elise Altroff. Ta tutvustas meile advokaadi elukutset ning kõike sellega kaasnevat. Arutasime moraalinormide üle ning leidsime, et ilmselt tänu oma ametile suutis ta kõiki paeluda. Vaatamata söögikorra lähenemisele, oli klass teemasse süvenenud ning küsimusi tekkis kuhjades.

Kuuendal tunnil pidi meile tulema rääkima Siim Kallas, kuid meie suureks pettumuseks ei saanud Siim tulla. Kaisa, nähes minu suurt kurvastust, kinkis mulle lohutuseks Siim Kallase pliiatsi, mille üle olen lõpmata tänulik. Siimu asemel saime kuulata koos 138.a klassiga härrat, kes oli pärit Hong Kongist. Ta tutvustas meile Hong Kongis toimuvat ja avas Hong Kongi ajalugu. Tema etteaste ei jäänud kindlasti alla lubatud Siim Kallase jutule.

-Martin

Puust ja Kiolein

Kommenteerimine on keelatud.