Ülestähendusi jõulupeost

Reedesel jõulupeol 16. detsembril toimusid peamiselt kõikide gümnaasiumiklasside esituses tantsukavad, kõik kavad erižanrile vastavalt. Teemade hulgas oli näiteks klassikaline, retro, džass, folk, pop jne.

Enne esinemisi tutvustati saatejuhte ning kolmepealise kunstilise žürii liikmeid. Mängiti ka muidu ajaviiteks muusikat. Iga tantsu eel näidati vastava klassi esindaja eelsalvestatud intervjuud. Nõnda tõmmati endile rahva tähelepanu ning loodi lõbus meeleolu, mille pinnalt kavaga muljet avaldada. 

Muidugi oli esimene esineja 10.a ja nende intervjuus astus üles Ernst Pallase. Edasi jätkati esinemistega klasside tähestikulises järjestuses ning siis liiguti järgmise lennuni. Nii mõnigi esitus pani põranda vappuma, kusjuures mitte muusika ei olnud piisav, et publikut erutada. 

Vahepeal, uue klassi lavale jõudmiseni, kommenteeris žürii nähtut ja tegutsesid saatejuhid. Kaasati ka rahvast, kelle seas loobiti ringi nn vastusepatja, mille püüdja sai vastata auhinna peale küsimustele stiilis ”Mitu nibu on opossumil?” või ”Milline viin ei ole joodav?”, vastusteks vastavalt 13 ja pingviin. Samuti parodeeriti nii videoklippides kui ka jutuajamistel laval poliitikulikku keerutamist vastuoluliste küsimuste peale.

Õhtu vaieldamatuks tipphetkeks oli õpetajate esinemine. Juba esimesed nahktagis lavale tulijad vallandasid rahvasummas heakskiidu valingu. Edasi tõusis meeleolu iga järgneva näo lavale ilmumisega. Kui tipp tundus kätte jõudvat füüsika õppejõudude bändiga, siis selle lõi kohe üle direktori ilmumine, millele omakorda ei jäänud mitte põrmugi alla Somelari kehastumine vuntsidega naiskoristajaks. Kui algul põrand vappus, siis tol hetkel hakkas see vetruma ja isegi vibreerima, kuni viimaks põrkas parkett otsekui batuut. Konsensuslikult nõuti kordusesitust, mis peale pikka pealekäimist ka saadi.

Viimaks toimus hääletus võitjate väljaselgitamiseks. Võitjaks osutus 11. a, kelle teemaks oli retro. Publiku südamed võideti kahtlemata just trikoodes poistetrupiga, millele ühelgi klassil polnud midagi vastu panna. Õhtuga tehti lõpparve pärast võidukava kordust ja saatejuhtide muusikalist etteastet, misjärel mindi laiali.

-Joonas Aditya

Õpetaja Reivo omas elemendis

Kommenteerimine on keelatud.