Ekskursioon Raekojas

Teisipäeval, 6. detsembril kĂĽlastasime oma klassi ja õpetaja Anu Kellaga Tallinna Raekoda – Põhja-Euroopa vanimat raekoda, mis ĂĽhtlasi tähistab sel aastal oma seitsmesajandat esmamainimise aastapäeva. Uurisime kodanikesaali, kus mõisteti kohut, ja kuulasime giidi juttu seintel rippuvatest gobeläänidest ja vappidest. Jutt oli kaasahaarav ja kõik tegid usinalt ka märkmeid.

Seejärel suundusime edasi raehärrade saali imetlema originaalset raehärrade pinki. Kõigi nikerduste juurde oli giidil jutustada oma lugu ja nii kuulsime selles kaunis ruumis vähemalt 10 legendi. Siis vaatlesime veel allkorrusel asuvat vanalinna maketti ja Vana Toomast ning suundusime tagasi koolimajja.

Muuseumitund oli midagi uut ja huvitavat ning ma arvan, et võtsime kõik sealt midagi kasulikku kaasa (vähemalt eelseisva retsensiooni tarbekski).

-Marianne

Õpime linnamüüri väravaid tundma

 

Kõik töötavad huviga kaasa

Kommenteerimine on keelatud.