Lipuheiskamine Toompeal

Hundikuu 24. päeval 2023. aastal käisid Reaalkooli pidulikul Vabariigi aastapäeva lipuheiskamisel. Kohtumisel olid esindatud ka spordiklassi 140.a õpilased, kes külmast ja unest hoolimata olid valmis minema riigile au avaldama. 

Kui Saskia kooli juurde jõudis, olid kõik teised juba kohal. Olenemata sellest, et lippu heisati alles 7:33, olid Reaalkooli õpilased juba 6:30 kooli ees reas ja ootasid õpetaja Somelari. Kõigil olid väsinud näod ees, alustades nendest, kes pidi juba 5 ärkama, et kooli ette jõuda kuni õpilasteni, kes sügava une tõttu alles 6:20 majast väljusid. 

Torni juurde jõudes võtsid kõik tublid õpilased kaitsemalevlaste käes kaunid Eesti lipud ja suundusid Pika Hermanni torni äärde. Tublimad otsisid välja ka laulusõnad, et näidata kõigile oma suurepärast lauluoskust. Enne lipuheiskamist tuleb teha aga ühed tõelised kiluvõileviad. Meie õnneks Saskia suutis teha suurepärase kiluvõileiva, mida nautida oodates Eesti lipu tõusu. 

Peale leibade nautimist oli aeg liikuda edasi kõnede ja laulude juurde. Kõigile jääb igaveseks kõrvu kõlama Kauri madal monotoone hääl, mis andis kõigile isamaistele laludele omamoodi kõla. Peale pikka ja külma hommikut said kõik suunduda koju, kus oodates paraadi sai sooja tassi tee kõrval üles sulada.

Postituse tegi Taavi

Kommenteerimine on keelatud.