Vargamäe ekskursioon (28.05.2014)

28. mail käis meie vahva klass koos paralleelklassiga Vargamäel Tammsaare muuseumis, rabamatkal ning vaatamas etendust “Vanad ja noored”. Olime juba väga varakult Vargamäel kohal, sest meil oli seal palju teha ja näha. Pooltele õpilastele algas ekskursioon rabamatkaga ning teistele algas ekskursioonipäev Tammsaare kodumuuseumis.

Rabamatk oli väga mõnus ning värskendav pärast pikka bussisõitu. Rabamatka lõpp-punktiks oli Järva-Madise kirik, kus meil oli aega oma muljeid jagada klassikaaslaste ja õpetajatega kuni bussijuht meile järgi tuli. Kuna ilmaga meil sel päeval absoluutselt ei vedanud, siis ootamine oli jube külm ning 10 minutit tundus väga pikk ooteaeg. Kui buss lõpuks saabus, viidi meid tagasi kohta, kust meie rabamatk algas ning külastasime seal hubast Tammsaare kodumuuseumi, kus oli eriti suurt tähelepanu pööratud meie kohustusliku kirjanduse raamatule “Tõde ja õigus”. Saime palju teada Tammsaare elust ning muidugi ka täpsemalt raamatu “Tõde ja õigus” tagapõhjast ja sellest, kuidas see raamat Tammsaare eluga seotud oli. Hästi on meelde jäänud ka Tammsaare vahakuju, mis tundus väga tõetruu. Kui rabamatk oli läbitud ning muuseum külastatud, tegime väikese lõunasöögi. Pakuti vana head kotletti ja kartulit ning lisaks võis juurde võtta ka kohvi.

Pärast maitsvat lõunasööki suundusime vaatama etendust “Vanad ja noored”. Etendus rääkis meile tänapäevalgi tuntud probleemist ehk vanema ja noorema põlvkonna kokkupõrkest ning omavahelistest probleemidest. Etendus pakkus kohati head huumorit, kuid ülejäänud ajal oli see kuidagi traagiline ja kurb lugu ühest tavalisest taluperest. Etendus kajastas raskeid hetki leinaperioodidel ning näitas ka igapäevaseid probleeme perekonnaliikmete vahel. Kuna ruumis oli suhteliselt külm, siis sai sealt tõepärase nägemuse taluelust ja rasketest hetkedest.

Peale etendust oli meie klassil siiski rõõmus olemine, sest suvi oli tulekul ning uurimistöö tehtud. Suundusime bussidega tagasi linna ning valmistusime algavaks riigikaitselaagriks.

Harjak Tammsaarega

 

-Harjak

Kommenteerimine on keelatud.