Edukas osalemine õpilasfirma programmis 2013/2014

Üht õiget reaalikat ja majandusklassi õpilast on alati iseloomustanud aktiivne pealehakkamine, sihikindlus ning soov võtta vastu uusi väljakutseid. Selline mõtteviis oli ajendiks ka kuuele 130C klassi õpilasele, et panna oma oskused ja teadmised proovile ning teha kaasa Junior Achievement Eesti poolt loodud õpilasfirma programmis.

ÕF Santsu lugu:

Õpilasfirma programmis osalemiseks ja firma loomiseks tuli välja mõelda üksainumas toode või teenus, mis oleks elluviimist väärt ning mille realiseerimiseks kõik firma liikmed oleksid valmis oma vaba aega panustama. Oli ilmselge, et kõrgete sihtidega reaalikad – Jörgen, Kaarel, Urmas ja Kätlin – ei hakanud juba olemasolevaid ideid kordama, vaid soovisid luua midagi innovatiiset, mis antud hetkel ühiskonnas veel puudus. Nii sündiski pikkade ajurünnakute tulemusel idee luua töövahenduskeskkond, mis võimaldaks noortel leida erinevaid juhutöid ning kergelt lisaraha teenida. Firma tegutsemisperioodi jooksul osutus kindlasti üheks aeganõudvamaks tööülesandeks just veebikeskkonna sants.ee programmeerimine ning haldamine, kuid palju energiat, julgust ning paksu nahka nõudis kahtlemata ka järjepidev reklaami- ja turundustöö: tuli suhelda erinevate ettevõtete ja meediaväljaannetega ning tutvustada loodud teenust erinevatel õpilasfirmade laatadel üle Eesti. Igas uues olukorras ning erinevatel üritustel andis tiim endast maksimumi, et saavutada oma kõrged eesmärgid ning hoida Reaalkooli nime esiplaanil ka õpilasfirmade programmis. Laatadelt kogutud eripreemiad ja nimekad auhinnad andsid kindlasti juurde palju motivatsiooni ja enesekindlust, et pühendunult edasi tegutseda ja riiklikus lõppvoorus auhinnaline 3. koht saavutada. Paratamatult tuli tegevusperioodi jooksul ette ka ootamatusi ja väiksemaid erimeelsusi, kuid need käivad üldjuhul iga toimiva protsessiga kaasas ning Santsu ühtehoidvat ja usaldusväärset tiimi need murda ei suutnud. Kahtlemata oli õpilasfirma programmis osalemine unustamatu kogemus, seega igaüks, kellel on soovi ja tahet oma unistuste elluviimiseks, peaks sellest erakordsest võimalusest kinni haarama, sest iga Sants on võimalus!

988875_785060664839656_241402726969320177_n

ÕF M3 lugu:

Jube lahe on, kui seltskond istub maha ja keegi nende seast ütleb, et oh, mõtle kui hea oleks, kui selline asi siin maailmas olemas oleks. Ükskõik, kas siis räägitakse millestki suurest, mis maailma muudaks või lihtsalt tootest, mis antud olukorras mingi teatud probleemi lahendaks. Nii läks ka meil, Mariliis ja Mihkel olid arutanud, et küll on toredad need ajajuhtimiskoolitused ja sealt saadud teadmised. Oleks vaid koht, kus neid teadmisi kogu aeg võtta oleks, ilma, et uuesti koolitusele peaks minema. Kutsuti kampa Marleen, kes on suur organiseerija ja ajaplaneerija ning kolmekesi istuti maha. Arutasime pikalt ja laialt, kuidas teha inimestele kättesaadavamaks nipid, mis aitaksid neil enda aega paremini planeerima ning olla päevast päeva produktiivsemad. Nii loodi õpilasfirma M3 ajajuhtimine, mis hakkas tootma ajaplaneerimist toetavaid märkmikke. Esialgu oli vastukaja suhteliselt negatiivne, sest inimesed ei mõistnud asja rohkem süübida ning sõna ‘märkmik’ tekitas teatuid eelarvamusi. Kuid ei möödunud palju aega, kui sammusime ühe edukaima õpilasfirma teed, tehes õpilasfirmale ebaloomulikult suuri tehinguid ning koostööleppeid selliste suurte nimedega nagu YFU, Kino Sõprus, GAMM jne. Lisaks on erakordne see, et igal õpilasfirmalaadal, kus me osalesime pälvisime ‘Parima toote auhinna’ Olime uhked oma loodud toote ja saavutuste üle, kuid mis meil aastast kõige rohkem meelde jäi oli saadud kogemus. Saime kõik palju rohkem enesekindlust, et sisse marssida Eesti tippettevõtete ustest ja pakkuda koostöövõimalusi. Saime palju rohkem enesekindlust, et päevast päeva sadu ettevõtteid läbi helistada ja müügijuhtidega pikalt asjade üle arutleda. Saadud kogemust ei saa mitte millegagi võrrelda, sest see oli tõesti elu muutev. Vot, mis võib juhtuda ühest väiksest ideest, mis tuleb siis, kui Kompressoris pannkooke süüa.. Igaüks meist sai tohutult palju enesekindlust ning leidis endas üles sisemise ettevõtja, lisaks saime väga palju tähtsaid kontake, kellega oleme siiani suhtluses ja kes meil omakorda aitavad tulevikku paremat teed sillutada

.Marleen ja co õpilasfirma

– Kätlin & Marleen

Kommenteerimine on keelatud.