Sõrmuste pidu (18.10.2013)

IMAG0781

Reaal on pikkade traditsioonidega kool. Kui astud Reaalkooli gümnaasiumisse, on võimalik kolme aasta jooksul omandada ka kõik kolm tõelist reaalikat iseloomustavat tunnust. 1. septembril paneb klassijuhataja vastselt Reaali gümnasisti staatusesse jõudnud noorele pähe mütsi, millele on peale tikitud kuldne 12-nurk. Järgmine sündmus leiab aset 11. klassis – toimub sõrmustepidu. Mis saaks veel toredam olla, kui lõpuks ometi midagi, mis ühendab sind kõikide teiste Reaali vilistlaste ja 12-ndikega?

Et kõikidel on erinev sõrme ümbermõõt, siis käis Piret Otsa meie sõrmi mõõtmas juba septembri esimesel nädalal. Traditsiooniline pidu toimus aga alles 18. oktoobril ning hoopis Gustav Adolfi Gümnaasiumis.

See, et meie pidulik sõrmusetseremoonia GAGis toimus, oli pisut ebatraditsiooniline, aga me ei näinud selles enda jaoks probleemi. Mederi saal sobis tegelikult oma olemuselt ning valgustuselt selleks pidulikuks sündmuseks suurepäraselt. Sõrmused tõi iga klassi esindav poiss pühalikult rapiiriga ruumi ning siis tuli need valada šampust täis karikasse. Loomulikult valas Emil (?!) sõrmused kogemata karikast mööda ning sai veidi mööda maad roomata ja sõrmuseid otsida. Seejärel ütlesid kõik ühe soovi, mida nad järgnevateks kooliaastateks või koguni terveks eluks üksteisele kaasa tahtsid anda. Kui kõik soovid soovitud said ning karikas šampusest tühi oli, jõudiski kätte aeg klassijuhatajatel ükshaaval graveeritud sõrmuseid laiali jaotada. Tseremoonia lõppedes olid kõik meie lennukaaslased täieõiguslikud sõrmuse omanikud.

-Lisanna

Kommenteerimine on keelatud.