Esileht Kontakt Egoism.ee

125a

Järjekordne Reaalkooli ajaveebid veebileht

12A klass õppeaastal 2009/2010

Tere tulemast Tallinna Reaalkooli 125. lennu A-klassi veebilehele. Siin kajastame oma klassis toimuvat meie endi silme läbi, samuti teavitame üksteist erinevatest sündmustest ja ülesannetest. Oleme usinad, lõbusad ja eeskujulikud reaalikad, kellel on alati püss õlal ja viiulid häälestatud!

Märgipidu

14. novembril toimus 124. lennu märgipidu. Peo korraldas algusest peaaegu lõpuni 125. lend nii et ilmselgelt tuli pidu suurepärane. Päevasel aktusel, kui abituuriumile anti kätte märgid, kutsusid peo peremees ja peo perenaine ka kümnendaid ja üheteistkümnendaid klasse peole. Peo alguskellaajaks märgitud aeg loomulikult viibis aga ei läinud kaua, kui peo peremees ning perenaine peo avatuks kuulutasid ning bänd avalugu mängima hakkas. Traditsiooniliselt oli mängima kutsutud Olav Ehala oma bändiga. Eestlastele kohaselt ei saadud algul pidu käima. Tantsupõrandal olid üksikud paarid. Pärast bändi esimest setti astusid lavale külalisesinejad, keda mul enda silmaga näha kahjuks ei õnnestunud. Teise seti ajaks tagasi jõudes nägin, et tantsupõrand oli nüüd palju rohkem rahvast täis. Peale teist setti ning väikest vaheaega tuli lavale külalisesineja nr. 2. Selleks oli Reaalkooli vilistlane, kes bändi saatel laulis kolm lugu. Publik saatis solisti aplausiga ning tema lavalt lahkudes alustas bänd kolmandat setti. Viimane võimalus 10. ja 11. klasside jaoks tantsu keerutada tol õhtul. Selleks ajaks oli tantsupõrand juba äärest ääreni täis. Polnud harv juhus, kui keegi kellelegi otsa komistas või siis ennatlikult oma tantsusammud katki jättis, et vältida kokkupõrget. Aga sellest keegi end segada ei lasknud. Kui bänd lõpetas mängimise alustas abituurium väiksemate majast väljalaulmist. “Välja, välja koolimaja seest, sest aeg on minna tudule, kel märki pole ees!” 10. ja 11. klasside majast lahkumise järel jätkus pidu.Tagasi aulasse liikudes alustati toostide ütlemist. Päeval saadud märgid pandi karikasse, kuhu valati ka vahuvein. Oma toostid ütlesid ka õpetajad. Toostide järel oli aeg torti sööma minna. Pärast kiiret kehakinnitust aeti abituriendid tagasi aulasse. Seal algas traditsiooniline Suguharude tants. Iga klass moodustas oma ringi (ka õpetajad). Siis hakati järgemööda ringi sees käima ning seal tehti oma liigutust, mida siis terve klass järgi tegi. Minu isikliku arvamuse kohaselt olid õpetajate liigutused parimad. Või siis oli asi lihtsalt selles, et õpetajaid oli naljakas näha tantsimas (kui veab siis leiab varsti ka video sellest tantsust Youtube’ist).Tantsu järel oli aeg märkide väljalunastamiseks. Selleks anti igale klassile(ka õpetajad pidid näidendiga oma märgid välja lunastama) oma teema ning 15minutiline ettevalmistusaeg. Näidendid ette kantud ja märgid taas kätte saadud, alustas bänd oma viimase setiga. Seti lõppedes ei tahtnud sinnajääjad tantsimist lõpetada ning õnneks oli ka bänd nõus tegema lisaloo. Edasi läksid abituriendid juba omateed edasi pidutsema ja tähistama. Aga pole vaja kaua oodata, kuni see on Meie pidu, millest kirjutada.

15. nov. 2008 | Kirjapanekud, Sündmused


Postita vastus