Kaur esines Robotexil

4. ja 5. detsembri l toimus Robotex 2015, Põhja-Euroopa suurim robotivõistlus.

Robotex on Põhja-Euroopa suurim robotivõistlus, mis toimus tänavu juba viieteistkümnendat korda. Lisaks robotivõistlustele toimusid õpetlikud töötoad, suur Tehnoloogianäitus ja palju muud põnevat! Robotid astusid võitlusareenile seitsmeteistkümnel erineval alal. Jalgpallirobotid näitasid imelist tehnikat, jõu panid maksma kindlameelsed sumorobotid, joonejärgijad kihutasid haardumise piiril. Rallirobotid kulutasid rehve ja väldisid takistusi ringrajal, labürindist otsisid pääseteed robothiired ning hädalistele tulid tormisel merel appi päästerobotid.

Reede oli võistlusel pigem noorte päev.  Enamik võistlejaid oli põhikoolieas. Meie klassi Kaur saavutas Lego sumo võistlusel 166 osaleja hulgas 4. koha!

Kaur käib nädalas kaks-kolm korda robootikaringis. “See võttis umbes kuu aega,” rääkis Kaur roboti ehitamise kohta. “Päris mängeldes see välja ei tule, palju tuleb ĂĽmber ehitada. Kõige keerulisem oli see, et ma pidin aku roboti alla panema.” Robootikaga umbes kaks aastat tegelenud Kaur ei salga, et koolis on just reaalained tema lemmikud. Veel enam, Kaur ei välista, et asub tulevikus TTĂś-sse õppima. “Ma olen mõelnud, et millegi robootika sarnasega võiks tulevikus tegeleda. Teadus ja tehnoloogiavaldkond mulle meeldivad. Kauril on ka endal kodus roboti meisterdamiseks vajalikud asjad olemas, nii et kui tal tuju tuleb, saab ta lisaks robootikaringile veel roboteid meisterdada.

Loe rohkem Robotex
Ă„KKI LĂ„HEME JĂ„RGMISEL AASTAL KĂ•IK ROBOTEXILE 2016?

Kommenteerimine on keelatud.