Kooli 130.sünnipäev

29. septembril sai meie kool 130 aastaseks. Sellega seoses avati kell 12.00 pidulikult neljandal korrusel ajatelg. Ajateljel olid kirjas Tallinna Reaalkooli tähtsamad juhtumid läbi aegade. Seal oli nii rõõmsaid kui ka kurbi sündmusi. Ajatelge illustreerisid fotod.

Vahetult enne aktust kogunesime me aeroobikasaali klassijuhataja tundi. Sinna kogunes ka 5. a klass koos oma klassijuhatajaga. Kui olime kohad sisse võtnud, tulid eelmisel aastal lõpetanud neli vilistlast saali. Nad rääkisid oma kooliteest ja naljakatest sündmustest koolis. Nendega oli äärmiselt huvitav vestelda.

Meie väga tähtsal päeval toimus kooli staadionil sünnipäevaaktus. Direktor Gunnar Polma pidas kõne. Ta rääkis palju Tallinna Reaalkooli ajaloost, distsipliinist ja Ernst Peterson Särgavast. Meie koolile anti üle Särgava kepp, mis pandi emakeele klassi, et kõik seda näha saaksid. Direktor soovis koolile palju õnne sünnipäevaks ja me hõiskasime oma kooli hüüdlause.

Sünnipäevale eelnenud nädalal valiti kõikidest klassidest välja umbes 5 – 6 torditegijat, kes valmistasid oma klassile tordi. Meie klassist tegid maitsva ja ilusa Å¡okolaaditordi Hanna, Frederika, Katri Liis, Anette, Betty ja Grete. Tort oli jagatud nii, et ka meie aineõpetajad saaksid ühe tüki tordist, kuid tort oli väga hea ja ülejäänud tükid, mis olid mõeldud aineõpetajatele, kadusid meie endi kõhtu.

Sellega lõppeski meie kooli sünnipäevapäev. Soovin omalt poolt Tallinna Reaalkoolile pikka iga, häid lapsi ning palju õnne sünnipäevaks!

Lisa kommentaar