C. R. Jakobsoni talumuuseum

 

Külastasime oma klassiekskursioonil Kurgjal asuvat Carl Robert Jakobsoni talumuuseumi. Muuseumis räägiti meile lühidalt C. R. Jakobsoni eluloost. Me saime teada, et ta oli väga hea kirjanik, arhitekt ja ka armastatud poliitik. Ta õpetas talupoegi enda eest seisma kirjastades ajalehte „Sakala“. Ta suri väga noorelt kopsupõletikku – olles ainult 40 aastat vana. Kuid ta jõudis oma lühikese elu jooksul vägagi palju ära teha. Samal ajal jooksis teleriekraanil videolint talumuuseumi suvistest tegevustest. Meil oli võimalus ka selles majas ringi vaadata. Tutvusime tema siiani säilinud raamatukoguga, vaatasime tema laste tunnistusi ja joonistusi.

Eluruumidest suundusime edasi lauta. Lauda juures nägime kahte hobust. Lisaks hobustele olid laudas kolm ilusat varssa ja jäär. Rehetoas sõime oma lõunasöögi. Vaatasime üle ka sauna, kus C. R. Jakobson suri. Sauna kõrval tegime oma klassipildi. Kõige viimasena suundusime viljaveskisse, mis oli ühtlasi kasutusel olnud ka saeveskina.

C. R. Jakobsoni talumuuseumist sõitsime edasi Paide ordulinnusesse.

Andres Haavik

Lisa kommentaar


Warning: Undefined variable $user_ID in /data02/virt58214/domeenid/www.real.edu.ee/htdocs/ajaveeb/wp-content/themes/reaalkool/comments.php on line 74