Esimene projektipäev – seened!

Esimene projektipäev oli sel korral seotud seentega. Pühendasime terve päeva seentele.

Esmalt oli R-õppe tund, kus õpetaja Otsman meile seentest väga huvitavaid lugusid rääkis. Näiteks saime teada kes on mükoloog ja mis on hüüfid, et trühvlid on kullahinnaga ning neid otsivad maapõuest trühvlisead, kes kannavad kärsakorve 🙂

Seejärel külastasime seenenäitust, mille koos peredega lapsed ise üles panid. Lahendasime ristsõna ja uudistasime erinevaid seeneliike.

Seejärel oli aeg ka ise seen valmis meisterdada, sel korral kasutasime plastiliine.

Et terve päeva ei peaks üksi töötama, tegime MÕK tunnis rühmatööd. Sel korral olid rühmas nii 1.a kui ka 1.b klassi lapsed – oligi viimane aeg oma lennukaaslastega tuttavaks saada. Võtsime kokku oma õpitud teadmised seente kohta ning panime need plakatile. Seejärel esitlesime kaaslastele oma suure töö tulemusi.

Kui olime seente kohta lugenud, kuulud, neid voolinud ning nende üle arutlenud, neid filmist näinud ja laulust kuulnud, ei jäänud enam muud üle, kui kõige lõpuks neid ka maitsta! Võtsime purgist välja marineeritud kännuseened ja lõime hambad sisse!

Mõnele maitses ja küsisid juurde, mõni ei proovinudki. Mõni aga oli nii vapper, et suurest hirmust ja vastumeelsusest hoolimata ühe seene nahka pistis! Mõni tuli veel peale tundi ja otsustas ka siiski proovida – väga äge!

 

Kommenteerimine on keelatud.