Poliitikuid täis päev

matu

Kaks päeva enne Eesti iseseisvuspäeva külastas kooli mitu tähtsat riigiinimest, keda saime ka meie, kas mõne tunni või vahetunni arvelt, kuulata. Nad rääkisid alguses paar minutit ning seejärel sai igaüks küsimusi esitada.

Esimese tunni ajal kuulasime peaminister Kaja Kallast. Maja oli juba kooli tulles turvameestest küllastunud, mis lõi hoopis teistsuguse meeleolu. Teemadeks olid iseseisvus, peaministri töö ja nagu viimasel aastal ikka kohane: Ukraina sõda. Personaalselt arvan, et Kaja oskab väga hästi kõnet pidada ning oma seisukohti väljendada. Nagu alati, siis Joonas, kõige aktiivsem meie seast, sai ka oma küsimuse ministrilt ära küsida ning pälvis seega Kaja Kallaselt tunnustuseks allkirjaga raamatu.

Ühel vahetunnil kogunesid enamik meist rõdu juurde kuulama EKRE esindajat Martin Helmet, kelle seisukohad jäid ilmselt kõige rohkem kõrvu. Teemaks oli abort ja maksude langetamine. Hiljem Somelari tunnis veetsime kvaliteetaega oma lemmik b-klassiga. Ruum oli headest lammastest pungil täis ja oli näha väga värvikaid istumislahendusi, mis hõlmasid kappe, sõbrapõlvesid ja laudasid.

Viimaseks külaliseks oli sotsiaaldemokraat Riina Sikkut. Ta rääkis põhiliselt suhetest teiste riigikogu liikmetega ja oma maailmavaadetest. Joonase lõpuküsimusele: „Kas suitsetamist poleks mõtet ära keelustada?“ vastas Sikkut vaid: „Pfff,“ ning hakkas hoopis naistest rääkima.

-Oliver

Kommenteerimine on keelatud.