Rebastenädal

Rebaste nädal sai alguse septembrikuu teisel nädalal, kui aula juurde ilmusid meie imelised mugshot’id. Esimeseks ülesandeks oli leida kooli pealt üles oma jumal, mida hundid meie jaoks sugugi lihtsaks ei teinud. Iga vahetund oli aula esine inimesi pilgeni täis ja tunda oli kerget ärevust. Kes jumalat õigeks ajaks üles ei leidnud, seda ootas karistus. Jumalad siiski edukalt leitud, jagunesime gruppidesse, kus oli inimesi kogu lennust. Uute tutvuste saamine oli seega garanteeritud.

Esmaspäeva hommikul kell 7.15 ilmusime kostüümid seljas staadionile, et tantsida Pitbulli laulu „Timber“ järgi. See lugu kummitas ühtlasi ka kogu ülejäänud nädala. Naerda sai korralikult ja võib vist väita, et maleruut ja moshpit on meil nüüdseks selged. Peale kooli leidsid aset sportmängud ja orienteerumine Vanalinnas. Päeva lõpuks olime teinud nii mõndagi elus esimest korda – paitanud kiilakat meest, ehitanud inimpüramiidi, kus võõras inimene oli tipus ja degusteerinud toorest sibulat.

Koridoride peal oli tavaline näha 10. klassi õpilasi vetelpäästjatena põrandal ujumas, ehitajaid redelit klassist klassi tassimas ja jaanipäevalisi valssi tantsimas. Luuletused kõigil kirjutatud ja selfie’d õpetajatega tehtud, ootas meid viktoriin. Saime väärtuslikku infot Reaali legendidest (nii müntide kleepijatest kui ka Reaali kaikast).

Kolmapäeval algas linnarets. Mängisime bingot ja kerjasime raha laulikutena Viru väravate juures. Lauldud sai nii „Reaalirets“ kui ka „Isamaa ilu hoieldes“, mille eest isegi kümneka teenisime. Nõuanne tulevastele rebastele – patriootlikud laulud on alati hea valik, läheb rahvale peale. Minu lemmikuks mänguks osutus vahetamismäng, kus saime väärtusetu eseme (nt purgikaane) ja pidime selle väärtust tõstma seda vahetades. 

Neljapäeval olid kõik kella kaheksaks koolis, et koguneda aulas ja kuulata põnevat arutelu demokraatiast. Ülejäänud päev oli rahulik. Tundides võitlesime unega. Tantsusammud selged suundusime koju vajalikke unetunde saama, et viimast retsipäeva nautida.

Viimased tantsu lihvimised ja rebaste nädal oligi läbi saamas! Kl 16 olime Vabaduse väljakul, et esineda oma suurepärase etteastega. Publikuks jumalad, 11. klass ja õpetajad, esitasime tantsu kaks korda. See oli minu meelest meie parim esitus sel nädalal. Enne kuut saime uuesti koolis kokku, et teha nädala kokkuvõte. Jagati toredaid tiitleid. Pärast seda seoti meil silmad kinni ja gruppides liikusime erinevate töötubade vahel. Nagu kohane lõppes rebaste nädal piduliku tseremooniaga, kus meid kõiki täisväärtuslikeks Reaalkooli õpilasteks ristiti.

Jutt on avaldatud ka koolilehes Reaali Poiss.

Postituse tegi Manju

Kommenteerimine on keelatud.