“Kauka jumal” 21. oktoobril

Tere!

21. oktoobril, viimase koolipäeva õhtul enne sügist vaheaega käisime üheskoos Sakala 3 Teatrimajas vaatamas VAT Teatri etendust „Kauka jumal”. Eesti keele ja kirjanduse õpetaja Kristi Koidu eestvedamisel oli teatriskäik juba varasemalt planeeritud ning see oli teine viinakuu kultuurseks olemisele planeeritud päev.

August Kitzbergi “Kauka jumal” räägib Mogri-Märdist, kelle rahadest kogu küla sõltub. Tema ise on oma heaolu nimel palju vaeva näinud ja oma lastele soovib ta samasugust õnnelikku elu. Peategelane on oma elu detailideni läbi mõelnud ja kõik peab toimuma nii nagu tema tahab, sest raha on kõige tähtsam ning rahal on võim. Mogri-Märdi lapsed järgivad siiski oma südant ehk ei taha isa soositud kaaslast ja sellest sünnib üks humoorikas, kuid mõtlemapanev lugu.

Teatrielamus oli väga meeleolukas. Sai palju naerda, kuid loo lõpus tuli ka tõsisemal teemal mõtiskleda. Ilmselt üks kõige meeleolukamaid tegelasi oli antennidega Peeter, kelle välimus ja käitumine olid omapärased ning raske oli mitte naerda.

Novembris lähme taas teatrisse!

Postituse tegi Krõõt A.

Kommenteerimine on keelatud.